KAKAV OUTFIT

Ova je vjenčanica zgrozila sve, od Katoličke crkve do glazbene industrije!

Madonnina slavna vjenčanica, Lady Gagina haljina od mesa, Doja Cat omotana u paukovu mrežu... Svi su ovi outfiti ispisali povijest

Madonna

 Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

Francuska dizajnerica i stilistica Maripol zaslužna je za neke od najupečatljivijih i najzapamćenijih outfita u povijesti. Imala je priliku raditi s brojnim slavnim zvijezdama, uključujući i Madonnu, koju je upoznala zbog jednog neobičnog trenutka. Sve se dogodilo 1983. godine. Maripol je partijala u jednom poznatom klubu u New Yorku, gdje se tu večer našla i slavna pjevačica. Iz vedra neba je stilistica pitala Madonnu da skine svoju majicu. Tako su se i upoznale, a ubrzo i krenule surađivati.

image

Madonna

Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/everett/profimedia

Godinu dana kasnije je Madonna nastupala na prvoj dodjeli MTV Video Music Awards. Pred publikom je izvela svoj hit "Like a Virgin", u outfitu koji je za nju odabrala Maripol. Tada je Madonna nosila bijelu, gotovo prozirnu vjenčanicu s remenom na kojem je pisalo "Boy Toy", a imala je i nekoliko ogrlica s križevima. Maripol se sada prisjetila tog outfita u razgovoru za The Post.

"Ručno sam sašila tu vjenčanicu, odjenula je s onim svim je*enim križevima. Katolička crkva, glazbena industrija, puritanska Amerika - svi su outfit zvali opscenim. Ali, sve mlade djevojke su ga voljele", rekla je Maripol dok je s osmijehom gledala video Madonninog nastupa iz 1984. godine. Maripol je tada najveća inspiracija bila upravo Madonna. "Bila je mlada, seksi i predivna, pjevala je takve stihove - to mi je dalo inspiraciju", rekla je. Iako je tada outfit naišao na brojne kritike, danas ga se smatra jednim od legendarnijih modnih trenutaka s dodjele MTV VMA‘s. Dizajnerica je otkrila kako joj je uspjelo to da njezina kreacija ostane zapamćena čak i 40 godina nakon što ju je pjevačica nosila. "Nemojte pokušavati biti ono što ljudi očekuju od vas. Budite ono što već jeste. To sam rekla Madonni", kaže ona. Njezin se savjet isplatio jer je modna kombinacija postavila standard za današnje zvijezde koje iz godine u godinu pokušavaju postići ono što su Maripol i Madonna postigle.

Nekima je to i uspjelo. Jedan od upečatljivijih outfita, o kojem se i danas priča, je Lady Gagina slavna haljina "od mesa". Pjevačica je haljinu, koja je u to vrijeme bila kontroverzna, nosila 2010. godine na dodjelu MTV VMA‘s.

image

Lady Gaga 2010. godine

Mark Ralston/Afp

Pjevačica Doja Cat će također ostati dugo zapamćena zbog svog outfita iz 2023. godine, kad je na sebi nosila "paukovu mrežu". Među manje šokantnijim outfitima, koji su također postali legendarni, je onaj koji je pjevačica Aaliyah nosila 2000. godine, a koji su kasnije rekreirale brojne zvijezde, uključujući influencera Bretmana Rocka.

image

Doja Cat

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Američka reperica Lil‘ Kim je također nosila jedina outfit koji je danas među najpoznatijim kreacijama s dodjele MTV VMA‘s. Ona je tada nosila ljubičasti kombinezon s jednim rukavom i izrezom koji je pokazao njene gole grudi. Iza ovog outfita stoji Misa Hylton, američka dizajnerica. Ona je rekla da je ključ "bezvremenskog remek-djela" - raditi nešto sa srcem. "Morate biti autentični i vjerovati u svoju umjetnost i dar", rekla je ona. Ideju za provokativni outfit reperice je dobila od druge glazbenice, Missy Elliot. Lil‘ Kim je crvenim tepihom prošetala s golom dojkom, a Hylton kaže kako nije bila zabrinuta da će joj se dogoditi bilo kakva nezgoda. Međutim, istu je večer Diana Ross, kroz šalu, dotaknula otkrivenu dojku reperice, zbog čega se Misa na trenutak zabrinula. "To je jedini trenutak kad sam bila nervozna zbog outfita", rekla je kroz smijeh.

image

Lil‘ Kim 1999. godine

Henny Ray Abrams/Afp

I njezina je kreacija naišla na kritike pojedinih ljudi, ali su isti outfit više puta drugi pokušali rekreirati, uključujući i Miley Cyrus te Kylie Jenner. Madonnina kontroverzna kombinacija inspirirala je outfite Jennifer Lopez, Paris Hilton, Ice Spice i brojnih drugih. Rekreirale su ga i Britney Spears te Christina Aguilera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 09:43