PRIVUKAO POZORNOST

Mladi glumac debitirao na crvenom tepihu: Ono što je tamo napravio krije snažnu poruku o kojoj i danas svi pričaju

D‘Pharaoh Woon-A-Tai privukao je veliku pozornost svojim debitantskim pojavljivanjem na crvenom tepihu dodjela nagrada Emmy 2024.

D‘Pharaoh Woon-A-Tai

 Frederic J. Brown/afp/profimedia/Frederic J. Brown/afp/profimedia

Kanadski glumac D‘Pharaoh Woon-A-Tai (22) privukao je veliku pozornost na dodjeli nagrada Emmy 2024. svojim debitantskim pojavljivanjem na crvenom tepihu. Naime, Woon-A-Tai nosio je crno odijelo, ali preko usta je imao crveni otisak dlana.

Riječ je o simboličnoj poruci koja se veže za nestale i ubijene starosjedilačke žene. Oslikan trag ruku označava, kako prenosi People, sve nestale žene čiji se glasovi ne čuju, šutnju medija i organa za provođenje zakona te ugnjetavanje domorotkinja.

Inače, glumac je zbog svog angažmana u "Reservation Dogs", gdje je utjelovio Beara Smalhilla, po prvi puta nominiran za nagradu Emmy za najboljeg glumca u humorističnoj seriji. Woon-A-Tai je time ušao u povijest kao prvi domorodački glumac koji je nominiran u bilo kojoj kategoriji glavne uloge.

Radnja ove Huluove serije su domorodački tinejdžeri u Oklahomi koji se žele probiti do Kalifornije i koji su spremni sve učiniti kako bi došli do novca.

"‘Reservation Dogs‘ me je naučio koliko je važno da mi sami pričamo svoje priče. Nitko ne bi trebao pričati naše priče u naše ime. To se predugo događa. Imali smo previše lažnog predstavljanja zbog toga. Jako ću se držati pričanja domorodačkih priča kroz iskustva domorodaca", kazao je ranije ove godine Woon-A-Tai.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:32