LEGENDARNI BEND

Linkin Park se vratio nakon 7 godina! Predstavili novu pjevačicu i bubnjara, objavili pjesmu i najavili album

Nakon što je 2017. godine preminuo pjevač Chester Bennington, bend je prestao nastupati. Sada su se vratili na scenu

Linkin Park

 Timothy Norris/getty Images/profimedia/

Legendarni Linkin Park najavio je svoj veliki povratak na glazbenu scenu, sedam godina nakon tragične smrti njihovog pjevača Chestera Benningtona. Originalni članovi benda, Mike Shinoda, Brad Delson, Dave "Phoenix" Farrell i Joe Hahn, su u četvrtak predstavili nove članove benda, pjevačicu Emily Armstrong te bubnjara Colina Brittaina.

Shinoda i Emily će dijeliti ulogu pjevača grupe. Linkin Park je, u novom sastavu, najavio i novi singl "The Emptiness Machine" kao i novi album "From Zero" koji će biti objavljen 15. studenog. Na njemu će se, osim "The Emptiness Machine", naći i pjesme "Cut The Bridge", "Heavy Is The Crown", "Over Each Other", "Casualty", "Overflow", "Two Faced", "Stained", "IGYEIH" te "Good Things Go".

"Ovo je jako poseban dan za nas. U ulozi Chestera Benningtona, ovog poslijepodneva, je svatko od vas", obratio se obožavateljima.

Bendu se pak neće pridružiti Rob Bourdon, originalni bubnjar sastava koji je uz Mikea i Brada osnovao bend 1996. godine. Kasnije su im se pridružili Dave, Joe i Mark Wakefield, a bend se tada zvao Xero. Godine 1999. je u bend umjesto Marka došao Chester koji je ulogu frontmena imao sve do svoje smrti. Svoj posljednji album je Linkin Park objavio dva mjeseca prije nego što si je Bennington oduzeo život. Njegova tragična smrt pogodila je obožavatelje diljem svijeta, a Linkin Park nije htio nastaviti nastupati bez njega.

image

Chester Bennington

Mairo Cinquetti/Nurphoto Via Afp

Ipak, članovi benda su se u posljednjih nekoliko godina počeli družiti kako bi se ponovno "spojili s kreativnošću i prijateljstvom" iz njihovih ranih dana. To je i jedan od razloga zašto su album nazvali "From Zero", u prijevodu "od nule". On se, kako su rekli članovi benda, odnosi na "skromni početak i putovanje na kojem se trenutno nalaze".

Linkin Park će ići i na malu svjetsku turneju, a nastupat će u Inglewoodu, New Yorku, Hamburgu, Londonu, Seolu i Bogoti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 14:08