VELIKI USPJEH

Lenny Kravitz pristao je na najveći projekt u karijeri, ali ne glazbenoj: Dizajnirat će interijer za najveću jahtu na svijetu

Slavni glazbenik je prije više od 20 godina osnovao svoju tvrtku za dizajn interijera, a od tada je nanizao brojne uspjehe

Lenny Kravitz

 Europa Newswire/alamy/alamy/profimedia/Europa Newswire/alamy/alamy/profimedia

Dugogodišnji san milijardera Franka Bindera mogao bi se uskoro ostvariti, a u svemu će mu pomoći njegov dobar prijatelj, slavni glazbenik Lenny Kravitz. Frank već duže vrijeme pokušava ostvariti svoj cilj, a to je da izgradi jahtu dovoljno veliku za 250 ljudi koji bi tamo živjeli i plovili diljem svijeta.

image

Lenny Kravitz

Goran Sebelic/Cropix

Jahta Ulyssia trebala bi biti najveća jahta na svijetu, ako bude napravljena, a model iste je ovih dana predstavljen u New Yorku. Na taj način milijarder traži kupce koji će moći potrošiti oko 10 milijuna dolara za jednu kabinu. Te luksuzne kabine mogao bi dizajnirati upravo Lenny, koji je navodno pristao pomoći svom prijatelju.

Glazbenik će se, uz nekoliko drugih dizajnera, pobrinuti da svaka prostorija na brodu bude posebna. Izgradnja Ulyssie bi trebala započeti krajem 2024., najkasnije do rujna 2025. Navodno bi trebala biti gotova do kraja 2028. ili 2029. godine.

Binder je trenutno na svjetskoj turneji kako bi pronašao kupce, što bi mogao biti malo teži zadatak za njega. Održavanje skupocjene sobe koštat će oko 300.000 dolara godišnje, što je velik iznos za nekoga tko će tek dočekati izgradnju broda, ako ju i dočeka. Zbog toga je milijarder zaposlio dvojicu rukovoditelja s kruzera The World koji će pokušati dokazati bogatim ljudima da "žele živjeti na moru cijele godine".

Renato Chizzola, viši potpredsjednik Ulyssie, za Curbed je pričao o brodu te razlikama između The Worlda, na kojem neki putnici žive tijekom cijele godine, a apartmane mogu i kupiti.

"The World je sada 23 godine stara. Stvorena je kasnih 80-ih. Izgleda kao kruzer. Ulyssia je jahta, dizajner kaže kako je ovo njegovo remek-djelo. Nikada nismo imali puno pogodnosti na The Worldu. Ovdje imamo zalogajnicu. Imamo knjižnicu sa sobom za igranje igrica. Imamo sobu za stolni tenis. Imamo i dva terena za paddle, višenamjensku sportsku palubu gdje su i helikopteri, dvije podmornice, sedam restorana", rekao je on.

Rekao je i kako planiraju na brod dovesti najbolje osiguranje kako bi se obitelji osjećale sigurno cijele godine živjeti na brodu. Osim toga će, kako kaže, pažljivo birati svoje goste.

"Postoji vrlo stroga provjera pozadine prije nego što dopustimo nekome da kupi. Može li to biti kolumbijski diler droge ili ruski diler oružjem koji dođe i kaže da želi kupiti deset soba? Ne, to se ne može dogoditi. Mi nismo zajednica za ljude iz Kine koji ne pričaju engleski i žele pljuvati okolo. Ili agresivne Ruse. Nismo zajednica za šeike iz neke arapske zemlje. Nemam ništa protiv Kineza i Rusa. Volim sve. Bio sam svugdje. Ali, oni se ne uklapaju ovdje i neće doći. Želimo igrače golfa i tenisa, trkače, bicikliste, vozače Formule 1", rekao je on.

Ovaj projekt, čija će izgradnja koštati više milijardi dolara, će Lennyju biti jedan od većih projekata na kojima je radio otkad je otvorio svoju tvrtku za dizajn interijera. Kravitz Design je, kako piše na službenoj stranici, konceptualni kreativni studio koji je glazbenik otvorio 2003. godine, a do danas je dizajnirao interijer u brojnim luksuznim vilama, hotelima, glazbenim studijima i slično.

image

Lenny Kravitz

Dimitrios Kambouris/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 14:40