NIJE JOJ BILO SPASA

KĆI POZNATOG BUBNJARA NIJE MOGLA BEZ DJECE? Velika tuga u obitelji, glazbenik i žena posjetili su je samo nekoliko sati prije smrti

Maja Avdibegović i Milić Vukašinović
 FACEBOOK

Maja Avdibegović (35), kći Milića Vukašinovića (68), bivšeg bubnjara Bijelog dugmete i frontmena Vatrenog poljupca, u utorak oko ponoći počinila je samoubojstvo.

Maju je u njezinom stanu u naselju Jezero u Sarajevu pronašla prijateljica koja je je odmah pozvala Hitnu pomoć i policiju. Nažalost, mladoj majci dvoje djece nije bilo spasa. Pregledom tijela na licu mjesta utvrđeno je da se radi o predoziranju, no policija nije objavila jesu li u pitanju bile tablete ili heroin.

Nesretna se mlada žena godinama borila s ovisnošću, a samoubojstvo je pokušala i 1. lipnja ove godine. Prerezala je vene u svojoj kupaonici, no na vrijeme su je našli i spasili. Nakon toga se kratko liječila u Psihijatrijskoj klinici, piše Avaz. Tad je za svoje probleme javno optužila oca koji je ostavio nju i majku i priznala je da pati od bipolarnog poremećaja.

U razgovoru sa stanarima doznaju da se nije ponašala drugačije, a samo nekoliko sati prije samoubojstva u posjeti joj je bio otac sa suprugom Suzanom.

- Nije mi ništa sumnjivo bilo, nije se ponašala čudno. Primijetila sam samo da je sva natečena pa sam pomislila da je trudna. Kad sam je pitala je li u drugom stanju, rekla mi je: ‘Nisam, natekla sam od lijekova koje uzimam’. Znam da je govorila istinu jer znam da je bila pod jakom terapijom. Bila je drago dijete i voljela sam je. Imala je težak život. Čula sam da su u njenoj krvi pronašli veliku količinu jakih i različitih lijekova - rekla je uplakana Majina susjeda i dodala:

- Kada je prije mjesec prerezala vene, rekla je da je to napravila zbog majke. Bila sam u šoku kada mi je to priznala. Koliko znam, Vera nije htjela biti u Staračkom domu u Nedžarićima. Na kraju je ipak tamo smještena, a Maja je ostala sama u stanu. Djecu su joj odveli jer su odgovarajuće ustanove procijenile da je tako najbolje. Maja je živjela u neimaštini, a stanu je kaos.

Prema njenim riječima Maja je jako voljela tatu, no teško joj je pao njegov odlazak. Ostala je sama s mamom koja boluje od multiple skleroze. Ipak, najteže joj je pala razdvojenost od sinova.

Susjeda se prisjetila da su je upravo nekoliko sati prije smrti posjetili otac i Suzana: - Nisu se dugo zadržali, mislim da je došlo do neke kratke svađe. Nisu ni kavu stigli popiti. Maja je bila impulzivna osoba. Nije joj trebalo mnogo da se uzruja. Ne znam zbog čega su se posvađali. Milić je kasnije otišao sa Suzanom za Beograd.

Suzana Vukašinović potvrdila je za srpske medije da su ona i Milić bili u Sarajevu s Majom i da je sve bilo normalno. Rekla je da su joj ostavili novac da kupi hranu i da promijeni bravu na vratima te da sumnja da je to iskoristila za heroin, od kojeg su je navodno pokušavali spasiti. Dodala je i da Majina djeca nisu u SOS Dječjem selu na Mojmilu, kako je susjeda tvrdila, već na odmoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:29