SKANDAL NA BBC-U

Iscurile gnjusne poruke nogometaša koji je navaljivao na kolegice: ‘Slao mi je spolovilo, zvao ga je ‘moj dečko‘

Nekoliko žena je optužilo Jermainea Jenasa za neprimjereno ponašanje, a sada je jedna žena javno otkrila što joj je sve on pisao

Jermaine Jenas

 Mike Egerton/pa Images/profimedia

Bivši nogometaš Jermaine Jenas, koji je posljednjih nekoliko godina vodio BBC-jevu emisiju "The One Show", krajem kolovoza je dobio otkaz zbog pritužbi na njegovo ponašanje. Jenas je navodno slao neprimjerene poruke mlađim članicama osoblja, a iste su poruke šokirale one koji su ih pročitali. Sada je jedna žena, koja je organizirala događaje tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru, rekla kako ju je Jermaine "bombardirao" s neprimjerenim porukama na WhatsAppu, nakon što ju je upoznao dok je radila.

image

Jermaine Jenas

Nigel French/pa Images/profimedia

Jenas ju je, kako prenosi Daily Mail, molio da mu pošalje slike u bikiniju, a onda ju pitao: "Želiš li sad mog dečka?". Potom joj je poslao fotografiju svog spolovila. Žena je rekla kako je bivši nogometaš pokušavao koketirati s njom te joj slao poruke u kojima joj je govorio da "želi vidjeti ‘to‘ odmah".

Voditelj je navodno demantirao njezine tvrdnje, ali je priznao da se neprimjereno ponašao prema dvije žene, kojima se javno ispričao. "Sramim se. Razočarao sam sve", rekao je tad. Međutim, za isto ga je optužilo puno više žena, uključujući i 38-godišnju ženu koja se susrela s njim na SP-u 2022.

image

Jermaine Jenas

Paul Ellis/Afp

Ona tvrdi da je Jenasa upoznala u prosincu 2022. kad je poslovno stigla u Dohu. Ona ej bila zadužena za organiziranje luksuznih zabava u jednom hotelu s pet zvjezdica. Bivšeg je nogometaša upoznala u hotelskom restoranu gdje je otišla na piće s prijateljicom. Jermaine je tada bio sa svojim kolegama Garyjem Linekerom, Riom Ferdinandom, Micah Richardsom i Ashley Williams.

"Počeli su razgovarati s nama i rekle smo im da radimo tamo. Moj je posao bio promovirati događaje i dobile bismo proviziju od svakog klijenta, tako da sam im rekla za zabave i dala svoj broj kako bismo im mogle rezervirati stol. Jermaine se pojavio i drugu noć na večeri, a onda je ostao na zabavi. Počeo mi je slati poruke tu večer", rekla je ona. Nogometaš joj se javio s: "Bok, ti", na što je ona odgovorila s "bok" na španjolskom. Potom je krenuo koketirati s njom, a on joj je u porukama govorio da je "najbolja" te joj rekao kako bi bilo "lijepo napokon vidjeti to tijelo".

image

Jermaine Jenas

Carl Court/Afp

Jenas joj je nastavio slati poruke, a jednu je večer htio rezervirati stol. Žena taj dan nije radila, ali joj je poslao poruku s večere te rekao: "Nije loše, ali nema dovoljno cura". Nekoliko dana kasnije joj se ponovno javio te ju pozvao u jedan elitni resort i restoran na plaži. Ona mu je tada rekla da će dan provesti s prijateljicom, na što je on napisao: "Ok... Mislim, želim te vidjeti u bikiniju tako da ju slobodno odgodi na jedan dan... Ne možeš me kriviti."

"Mogu, ali neću", odgovorila je ona, na što je on napisao: "Nećeš što? Nositi bikini?". Ona mu je poručila da ga neće kriviti, a on joj je tada napisao da "želi vidjeti to odmah", misleći pritom na njezino tijelo u bikiniju. "Radim. I nisam tip koji šalje fotografije. Mrzim to", napisala mu je ona na što je on rekao da "zna kako je to kad je odsutna". "Otkad sam te vidio si mi u mislima, to je sve. Sviđa mi se zadirkivanje", bila je još jedna njegova poruka.

image

Jermaine Jenas

Mike Egerton/pa Images/profimedia

Žena je pak s prijateljicom otišla u restoran u koji ju je on pozvao, što se njemu nije svidjelo. "Nisam sretan... Htio sam vidjeti kako izgledaš u bikiniju", napisao je pa joj poručio da je to "znak da mu pokaže bikini". Kasnije ju je zvao na koncert Calvina Harrisa, što je ona ponovno odbila. Nastavio joj je slati poruke s koncerta te joj rekao da "možda stari" jer nije htjela doći s njim. Onda joj je napisao kako je Calvin Harris "njegov dečko", odnosno blizak prijatelj, a žena mu je rekla da ne razumije što je mislio reći s tim "moj dečko". Ubrzo joj je stigla poruka: "Čekaj. Želiš mog dečka sad?", a onda joj je i poslao neprimjerenu fotografiju svog spolovila.

"Bila sam šokirana, osjećala sam se uznemireno. Cijelo vrijeme sam mu odgovarala na poruke jer sam imala osjećaj da moram, to je bio moj posao, dovoditi klijente, ali sam cijelo vrijeme držala distancu i rekla mu da mu neću slati fotografije koje želi. Osim toga, bili smo u Kataru gdje su seksualni odnosi izvan braka ilegalni. Ono što je on htio nas je moglo zatvoriti na sedam godina. Ali, nastavio je inzistirati. Mislila sam si, ti si besraman. I rekla sam mu da razgovaramo o tom. Nije se mogao kontrolirati i poslao mi je fotografiju svog penisa. Nisam mu odgovorila, a on mi je kasnije poslao poruku: "Nije ti se svidio?". Opet mu nisam odgovorila i nakon nekoliko poruka me blokirao", ispričala je ona.

image

Jermaine Jenas

Catherine Ivill/Afp

Ona je pokušavala zaboraviti na sve što se dogodilo s Jermaineom i to joj je uspijevalo, sve dok joj kolegica nije rekla za njegov otkaz. "Nadala sam se da neću morati čuti više za njega, ali njegov otkaz s BBC-ja je samo potvrdio da je tip osobe kakvim sam ga i smatrala. Lažljivac, izdajnik, koji ne poštuje svoju obitelj i žene koje nisu zainteresirane", ispričala je.

Inače, Jermaine je u braku s Ellie Penfold već 13 godina, a zajedno imaju i djecu. On je ranije rekao da još uvijek ne zna hoće li njihov brak moći izdržati sve optužbe, koje on i dalje negira. Ranije je javno rekao da mu je žao što je slao neprimjerene poruke te se ispričao dvjema ženama koje su ga optužile za neprimjereno ponašanje. Međutim, inzistirao je da njegovo ponašanje nije bilo ilegalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 12:44