BROJNE KRITIKE

Halle Berry o kultnoj ulozi po kojoj je mnogi još uvijek pamte: ‘Mrzim što je to i dan danas neuspjeh...‘

Film je napravljen s budžetom od 100 milijuna dolara, a zaradio je 82,4 milijuna dolara na blagajnama te pokupio negativne kritike

CATWOMAN: Halle Berry

 Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

Glumica Halle Berry koja je u filmu "Catwoman (Žena mačka)" iz 2004. igrala glavnu ulogu, priznala je, nakon 20 godina od izlaska filma, da je mrzila reakciju koju je film dobio. Film je napravljen s budžetom od 100 milijuna dolara, a zaradio je 82,4 milijuna dolara na blagajnama te pokupio negativne kritike, prenosi Daily Mail.

"S obzirom na to da sam crnkinja, naviknula sam se nositi s negativnoću na leđima, boriti se, biti riba koja pliva uzvodno. Naviknula sam prkositi stereotipima i iz ničega tražiti izlaz. Malo lošeg publiciteta o filmu? Nije mi se svidjelo, ali to nije moglo zaustaviti moj svijet niti me odvratiti od toga da radim ono što volim. Mrzila sam što je sve to stavljeno na mene i mrzim što je to, dan danas, neuspjeh. Znam da ga mogu nositi. Još uvijek imam karijeru 20 godina kasnije. To je samo dio moje priče", kazala je glumica.

image

CATWOMAN: Halle Berry

Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia
image

CATWOMAN: Halle Berry

Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

Producentica Denise Di Novi smatra da je film negativno prihvaćen od početka, kada je odabran kostim Žene mačke. "To je bila prva stvar koja je pokrenula negativnost. Bio je to rana snimka, prije nego što smo ga usavršili. Bilo je toliko drugačije od onoga na što su ljudi navikli u drugom filmu", kazala je.

"Mačka je po definiciji sva pokrivena. Mislili smo da bi bilo cool da bude više ‘rock&roll‘ i golotinje. Halle je bila poznata po tome što je nosila bikini u svom filmu o Bondu, a mi smo se pitali, zašto ne?", dodala je producentica filma. Glumica i dalje misli da je odabir kostima bio dobar - riskantan, drugačiji, moderan.

Berry pak smatra da uloga Žene mačke kao superheroja nije najbolje izrealizirana. "Uvijek sam mislila da mi je zamisao da Žena mačka spašava žene od kreme za lice bila pomalo mlaka. Svi ostali superheroji spašavaju svijet, ne spašavaju samo žene od kozmetičkih proizvoda. Oduvijek sam znala da je to mana ovog superheroja, ali u to vrijeme moje karijere nisam imala agenciju kakvu imam danas pa da to mogu osporiti, zato sam se složila s tim", tvrdila je Berry, koja u filmu glumi Patience, zaposlenicu goleme kozmetičke tvrtke koja upravo planira na tržište izbaciti revolucionaran proizvod protiv starenja. Kada Patience slučajno otkrije mračnu tajnu svog poslodavca, biva napadnuta i ubijena.

image

CATWOMAN: Halle Berry

Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

Samo snimanje filma bilo je sjajno za glumicu. "Najbolje doba mog života. Naradila sam se kako bih utjelovila mačku na mnogo načina, psihički i fizički", dodala je. Prije tri godine glumica je otkrila da bi voljela režirati remake filma. "Voljela bih da se mogu vratiti i ponovno zamisliti Žanu mačku...", kazala je.

Inače, Berry je nedavno izašla iz dramske serije "All‘s Fair" koja nastaje u Hulu produkciji, a koju predvodi Kim Kardashian. Iako je prošloga tjedna, kako navodi Daily Mail, objavljeno da će Berry i Glenn Close zaigrati uz reality zvijezdu, Berry je objavila da odustaje od projekta zbog ne poklapanja rasporeda.

image

Halle Berry

Gabe Ginsberg/getty Images/profimedia/Gabe Ginsberg/getty Images/profimedia

Nije poznato tko će zamijeniti Berry, a predviđeno je da ona bude i izvršna producentica. Sada kada je odustala od glume još uvijek se ne zna hoće li i dalje biti izvršna producentica ili je u potpunosti napustila projekt. Koliko je do sada poznato, serija će pratiti moćnu odvjetnicu za razvode u Los Angelesu, koju igra Kardashian, i njezinu uspješnu odvjetničku tvrtku isključivo za žene.

Serija je inspirirana Kardashianinom stvarnom odvjetnicom Laurom Wasser, koja ju je zastupala u brakorazvodnoj parnici s Kanyeom Westom i Krisom Humphriesom. Poznato je i da su među scenaristima i izvršnim producentima i Jamie Pachino, Laura Greene i Richard Levine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 12:45