BLAKE I AMY

Godinama su ga svi optuživali za kobni kraj slavne pjevačice, a samo dva mjeseca nakon njezine smrti dobio je dijete

Na današnji dan rođena je slavna Amy Winehouse koja je 2011. pronađena mrtva u svome stanu u Londonu

Amy Winehouse

 Jennifer Rocholl/Zuma Press/Profimedia/Jennifer Rocholl/zuma Press/profimedia

Na današnji dan rođena je slavna pjevačica Amy Winehouse, koja je preminula 2011. godine. Pjevačica je pronađena mrtva u svom stanu u Londonu kad je imala 27 godina. Da je živa, danas bi proslavila 41. rođendan.

Pjevačica je bila u braku s problematičnim bivšim suprugom Blakeom Fielderom-Civilom, kojeg je upoznala 2005. u jednom londonskom pubu. U braku su bili od 2007. do 2009., a priznao je kako je baš on u njezin život donio heroin. Mnogi njezini obožavatelji upravo su Fieldera-Civila smatrali krivcem za njezinu smrt od trovanja alkoholom u dobi od samo 27 godina (imala je 416 mg alkohola na 100 ml krvi).

Bivši suprug bio joj je i inspiracija za njezin veliki hit ‘Back to Black‘, kao i istoimeni album. Fielder-Civil nije bio baš cvijeće te je proveo osam mjeseci u zatvoru tijekom 2008., nakon što je na sudu priznao krivnju za ometanje provođenja pravde i teške tjelesne povrede koje je nanio vlasniku jednog puba. Nakon izlaska iz zatvora, podnio je zahtjev za razvod.

"Tužno je, ali želio sam poželjeti sretan rođendan Amy. Strašno je što ona nije ovdje. Razmišljam o njom neprekidno, mislio sam o njoj ujutro kad sam joj čestitao rođendan. Ona je bila moja najbolja prijateljica. Da nije bilo nekih stvari, mislim da bi ishod bio drugačiji. Njoj se sve prebrzo dogodilo. Bili smo mladi", rekao je prošle godine tijekom gostovanja u jutarnjem programu kanala ITV "Good Morning Britain".

image

Amy Winehouse i Blake Fielder-Civil

/Swns/swns/profimedia

Svjestan je da ga mnogi krive za njezinu tragičnu smrt, no Fielder-Civil izjavio je kako bi i neki od njezinih bliskih prijatelja i članova obitelji također "trebali odgovoriti na neka pitanja."

"To je jedan od razloga zašto sam danas pristao govoriti. Mene okrivljuju i to je u redu. Ne mogu promijeniti mišljenje i osjećanja drugih u vezi toga. Ali, ja osobno moram prestati nositi taj teret. Nosim ga više od 10 godina. Ja sam jedina osoba u cijeloj priči koja se smatra krivcem. Pokušao sam reći kako sam napravio neke ogromne greške. Ali, bio sam u 20-ima i bio sam ovisnik o drogama. Nisam znao ni kako da samog sebe očistim, a kamoli nekoga drugog", rekao je tada Fielder-Civil i dodao da je razmišljao o tome hoće li moći uspostaviti kakav-takav odnos s obitelji bivše partnerice.

"Uspio sam nekako izaći iz toga, čist sam već neko vrijeme i kako se mjeseci pretvaraju u godine, počinjete se obnavljati, gradite sebe iznova. Ima trenutaka kad razmišljam ima li koristi od razgovora s njezinom obitelji... Ima li šanse za neku vrstu pomirenja? Jer, svi smo je voljeli. Nije sve samo crno-bijelo. Ne moramo biti najbolji prijatelji, ali ne bih imao ništa protiv da porazgovaram s njezinom obitelji. Koliko god to bilo tužno, Mitch (Winehouse) je otac, ja sam otac. Razumijem njegov stav prema meni, stvarno razumijem. Ali nadam se da će vidjeti da je tu bilo iskrene ljubavi", rekao je tada, prenosi People magazin.

image

Amy Winehouse i njezin otac Mitch

Ben Dome/Pacific Coast News/Profimedia/Ben Dome/pacific Coast News/profimedia

Fielder-Civil u svibnju 2011., samo dva mjeseca nakon smrti Amy Winehouse, dobio je sina Jacka, a u travnju 2013. i kćer Lolu s tadašnjom djevojkom Sarah Aspin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 06:25