SJEĆATE LI SE ZLATE?

Bila je najljepša žena Jugoslavije, a morala je kriti veliku tajnu: Nastupala je za Josipa Broza Tita, a umrla iznenada

Osim što se bavila glumom, također je bila i jedno od omiljenih TV lica pa je nastupala i za Josipa Broza Tita

Zlata Petković

 Screenshot YouTube

Sjećate li se Zlate Petković? Bila je glumica i bivša Miss Jugoslavije, a kada je preminula 2012. cijela bivša Jugoslavija tugovala je zbog njezina iznenadnog odlaska.

Završila je na hitnoj u Beogradu nakon što su je pronašli u njezinom stanu bez svijesti, poslije teškog moždanog udara.

Zlata Petković proglašena je 1971. za Miss Jugoslavije, a u Tokiju je iste godine dobila titulu Miss fotogeničnosti na izboru za Miss svijeta. Glumila je i Mariju u serijama ‘Otpisani‘ te ‘Povratak otpisanih‘.

Još kao mlada djevojka odlučila je da će gluma biti njezin životni poziv pa ju je na kraju i studirala u Beogradu.

Kako piše Blic, vrlo je mlada postala majka - u srpnju 1973., kad joj je bilo 19 godina, rodila je svog prvog sina Gvozdena. U početku je svoju trudnoću nastojala sakriti na fakultetu, ali jedna joj je profesorica na jednim vježbama primijetila trudnički trbuščić.

"Bojala sam se da me ne izbace s klase i punih šest mjeseci od profesora sam nastojala sakriti da sam trudna. Redovito sam išla na sva predavanja i vježbe. Sjećam se da sam u šestom mjesecu trudnoće polagala kolokvij iz akrobatike za koju smo obavezno morali biti u trikou. Tada je moja profesorica primijetila da sam se konačno i ja malo udebljala, a kada me malo bolje pogledala, shvatila je o čemu je riječ. Budući da sam se jako dobro pripremila, dobila sam najvišu ocjenu", ispričala je Petković jednom prilikom, prenosi Blic.

U braku je bila 10 godina.

"Gvozden i njegov otac ne vole se eksponirati, tako da ni ja ne spominjem ime svog prvog supruga. Bila je to studentska ljubav. Moji su bili protiv toga da se tako mlada vežem za nekoga i udam, a ja sam, kao i svatko u tim godinama, radila po svome. Bila sam zaljubljena i sretna. U tom sam trenutku željela dijete i rodila sam ga", izjavila je u jednom od svojih posljednjih intervjua.

Osim što se bavila glumom, također je bila i jedno od omiljenih TV lica pa je nastupala i za Josipa Broza Tita. Početkom 80-ih, s Predragom Cunetom Gojkovićem i Predragom Živkovićem Tozovcem, vodila je tada najpopularniji show ‘Folk parada‘, koji je snimala nakon drugog poroda. Drugo dijete, sina Andreja, dobila je s poznatim glazbenikom Aleksandrom Sanjom Ilićem. Njih su dvoje u sretnom braku bili tri desetljeća.

"Za ljubav sa Zlatom kriva je jedna dječja priredba. Ljubav nam je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla... Nije se moralo tako dogoditi... Nisam joj ni stigao reći koliko je volim. Samo je pala i završila u bolnici. Liječnici su je držali u induciranoj komi, ali nije joj bilo spasa", rekao je jednom prilikom suprug, koji je preminuo nekoliko godina nakon svoje voljene Zlate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2024 13:43