ISPRAĆAJ U KAPELICI

Alain Delon pokopan u tajnosti na svom imanju, ali mu nisu ispunili posljednju želju...

Glumčev nalog da s njim pokopaju njegova psa naišao je na oštre reakcije udruga za zaštitu životinja

Delon je htio da se, kada umre, njegov deset godina star pas eutanizira i pokopa s njim, ali je glumčeva obitelj to odbila

 Breuel-bild/abb/dpa/profimedia/Breuel-bild/abb/dpa/profimedia

Alain Delon sahranjen je u subotu na svom imanju La Brulerie nedaleko od sela Douchy u Loiretu. Slavni glumac pokopan je u kapelici na svom imanju, a tražio je da se pogreb odvija u najstrožoj tajnosti, u prisustvu samo najbližih članova obitelji i bez nacionalnih počasti. Unatoč njegovoj želji obožavatelji su se okupili ispred njegovog imanja te na ogradi ostavljali cvijeće, fotografije i crteže s njegovim likom, pa je policija zatvorila glavnu cestu. Da bi sve ostalo u tajnosti, osobe koje su prisustvovale posljednjem ispraćaju morale su pri ulasku u imanje odložiti svoje mobitele kako ne bi fotografirali pogreb te je bilo zabranjeno korištenje dronova, pišu francuski mediji koji prenose kako je sprovodu prisustvovala francuska ministrica kulture Rachida Dati, sin glumca i Delonovog prijatelja Jean-Paula Belmonda, Paul Belmondo te glumac Vincent Lindon, koji je održao govor. Delon je inače htio da se, kada umre, njegov deset godina star pas eutanizira i pokopa s njim, ali je glumčeva obitelj to odbila nakon oštrih reakcija udruga za zaštitu životinja, piše Guardian. Belgijskog malinoisa Louba Delon je udomio iz skloništa za napuštene životinje i često je isticao da ga voli poput djeteta.

image

Unatoč Delonovoj želji obožavatelji su se okupili ispred njegovog imanja te na ogradi ostavljali cvijeće

Guillaume Souvant/afp/profimedia/Guillaume Souvant/afp/profimedia

- Imao sam 50 pasa u životu, ali s ovim imam poseban odnos. Ako umrem prije njega, zamolit ću veterinara da odemo zajedno... Više bih volio to nego dopustiti da on umre na mojoj grobnici usred tolike patnje - kazao je svojedobno Delon za Paris Match.

Stoga su se po smrti glumca ‘usijale‘ telefonske linije francuskog društva za zaštitu životinja, a oglasio se i predsjednik SPA Guillaume Sanchez.

- Loubo će vjerojatno biti jako tužan što je izgubio naklonost gospodina Delona. Ali u potpunosti smo protiv ideje da bilo tko eutanazira životinju iz tog razloga, Delon ili ne Delon... Organizacije koje rade na zaštiti životinja žele da društvo razvije svijest da je životinja individualno, zasebno biće - kazao je Sanchez za Associated Press, te dodao kako će Loubo sada nastaviti živjeti s obitelji glumca koji je preminuo u 88. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 20:08