TUŽNA SUDBINA

Al Bano stiže u Zagreb: Život mu je obilježila tragedija, a nakon toga se rastao od voljene Romine

81-godišnjak se proslavio duetom ‘Felicità‘ sa suprugom, a njihova je ljubavna priča desetljećima bila jedna od najljepših u Italiji

Al Bano

Legenda talijanske glazbe, Al Bano, 15. rujna će nastupiti u Laubi, zagrebačkoj kući za ljude i umjetnost, na velikom donatorskom koncertu za dječju onkologiju u Klaićevoj bolnici. Na jedinstvenoj glazbenoj večeri humanosti i umjetnosti uz njega će gosti biti Ana Rucner, Gudački kvartet Rucner i Marko Duvnjak.

Početak je zakazan za 21 sat, a očekuje se večer ispunjena vrhunskom glazbom, emocijama i filantropskim duhom. Ovaj koncert ima posebnu važnost i zbog plemenitog cilja kojem je posvećen. Prikupljena sredstva bit će usmjerena na nabavu naprednog uređaja za Klaićevu bolnicu koji igra ključnu ulogu u liječenju djece oboljele od raka. Sofisticirani uređaj omogućuje preciznu procjenu tjelesne kompozicije malih pacijenata, pomažući liječnicima da prate nutritivni status i tjelesne promjene, što je od vitalnog značaja tijekom zahtjevnih terapija.

Na pozornici Laube, karizmatični Al Bano donijet će svoju glazbenu magiju i hitove koji su obilježili desetljeća. 81-godišnjak se proslavio duetom ‘Felicità‘, koji je snimio sa svojom, danas bivšom, suprugom Rominom Power.

Njihova priča godinama je bila jedna od najljepših talijanskih ljubavnih priča. Paralelno sa njihovom vezom, rasla je muzička karijera jednog od najpopularnijih parova 20. stoljeća.

Pokorili Europu

Vrtoglavi uspon je započeo sa singlom ‘Storia di due innamorati‘, koji je odmah zauzeo vrh top lista radijskih i TV stanica širom Italije. Godine 1976. predstavljali su Italiju na izboru za Pjesmu Eurovizije s pjesmom ‘We‘ll Live It All Again‘ zauzevši sedmo mjesto, a na prestižnom Sanremu su 1982. godine sa pjesmom ‘Felicità‘ zauzeli drugo mjesto.

Iste godine su izdali album ‘Che angelo sei‘, a pjesma ‘Tu, soltanto tu‘ ih je definitivno proslavila širom Evrope.

Već 1984. godine pokorili su Sanremo sa pjesmom ‘Ci sarà‘, a uslijedilo je još jedno sudjelovanje na Eurosongu s istim plasmanom kao i prethodni put.

image

Al Bano i Romina

Maurizio D‘avanzo/ipa-agency N/shutterstock/Maurizio D‘avanzo/ipa-agency N/shutterstock

Profesionalni uspjeh je pratila obiteljska idila. Al Bano i Romina su dobili četvoro djece – tri kćeri i jednog sina.

Nažalost, brak im je kasnije obilježila velika tragedija kad im je nestala kćer Ylenia, koja se s njima kao 13-godišnja djevojčica pojavila u filmu ‘Champagne in paradiso‘. U golemoj tuzi i boli razveli su se 1999. godine.

Ylenia, koja je studirala književnost u Londonu, a onda je uzela pauzu i odlučila putovati po svijetu, nikada nije pronađena niti se razjasnila njezina sudbina.

Krenula je iz Južne Amerike, gdje joj je 26. 12. 1993. godine u posjetu došao brat Yari kako bi je iznenadio, no saznao je da je iz New Orleansa otišla dan ranije u Meksiko, a to nikome nije najavila. Policijska potraga za njom pokazala se neuspješnom, a u vrijeme nestanka odsjela je u hotelu s 20 godina starijim glazbenikom Alexanderom Masakelom, kojeg se nije moglo povezati s misterijem.

Skok u rijeku

Pričalo se kako je jedan svjedok vidio djevojku koja je odgovarala Ylenijinu opisu dok je skakala u rijeku Mississippi te da je prije skoka uzviknula "ja pripadam vodi". Obalna straža nakon toga se dala u potragu, ali opet bez ikakvih rezultata.

Al Bano je 2013. godine kćer proglasio mrtvom. Njegova supruga s time se nikada nije pomirila i vratila se u Ameriku tvrdeći da osjeća da je Ylenija živa.

Slavni pjevač uoči 80 rođendana ispričao je svoju životnu priču na stranicama tjednika Oggi.

"Izgubiš kćer, kao što smo izgubili Yleniju, koja je netragom nestala, i ostaje ti patnja koja te ne napušta. Ali u dobru i zlu morate živjeti dalje prema onome što vam Bog nudi", rekao je tad. Otkrio je tada da je braku presudila i Rominina ovisnost o marihuani. Rekao je da bi bila vesela kad bi ju pušila, ali očajna i duboko nesretna kad bi popustio njezin utjecaj.

image

Al Bano

Shutterstock/Riccardo Fabi/pacific Press/shutterstock

"Razgovarao sam s posljednjom osobom koja ju je vidjela živu. Sjedila je na obali rijeke i osiguranje ju je upozorilo da ne može tamo ostati, ali ona nije otišla. Poslije inzistiranja da se skloni rekla je da pripada rijeci, skočila i zaplivala. Znao sam da je rekao istinu jer je Ylenia tu rečenicu znala izgovoriti kao dijete. To je rekla prije nego što je ušla u vodu i zaplivala, tako je rekao. Ali Mississippi ne oprašta. Romina to nikad nije htjela prihvatiti, ali ona je tako otišla", izjavio je Al, koji se sa bivšom suprugom ipak 2013. pomirio i otad ponekad opet zajedno nastupaju.

Hrvatska snaha

Njihova kćer Cristel Carissi, udana za jednog od najbogatijih Hrvata Davora Lukšića, veliko je Al Banovo veselje.

Davor i Cristel upoznali su se 2012. godine na jednoj poslovnoj večeri u New Yorku te se zaljubili na prvi pogled. Vjenčali su se četiri godine kasnije u talijanskom gradiću Lecceu, gdje je bila održana raskošna ceremonija za 500-tinjak gostiju, među kojima su bili brojni uglednici. Talijanski mediji njihovo su vjenčanje prozvali najglamuroznijim te godine.

image

Cristel Carissi i Davor Lukšić

Profimedia

Davor je nasljednik Grupacije Lukšić, najvećeg poslovnog carstva u hrvatskom vlasništvu u inozemstvu, a on i njegova obitelj, koja se iz Hrvatske odselila u Čile, u vlasništvu imaju hotele, kampove, apartmane i brojne druge nekretnine te su godinama na Forbesovim ljestvicama svjetskih milijardera. Par ima troje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 11:17