KREĆU S TRENINZIMA

Liječnici otkrili šokantne činjenice kandidatima ‘Života na vagi‘: ‘Znam da je to zadnja granica svega‘

Natjecatelji su prošli prvo vaganje, a podijelili su se i parove. Na red je došao razgovor s liječnicima

Život na vagi

 Rtl/

U jučerašnjoj epizodi "Života na vagi" natjecatelji su se vagali i poslije podijelili u parove, a kad danas završe razgovor s liječnicima, čekaju ih Mirna i Edo i treninzi mogu početi!

"Svjesni smo da imaju jako mnogo zdravstvenih tegoba s obzirom na njihovu kilažu, nadam se da će nakon ovog razgovora biti još svjesniji svog stanja", rekla je Mirna, a Edo zabrinuto dodao: "Ponekad se pitam koliko su natjecatelji u kontaktu s informacijama koje im ovdje dajemo."

image

Život na vagi

Rtl/

Liječnici su im pričali o rizicima pretilosti te da svi, osim Larise i Maje, ima morbidnu pretilost, što ih je baš pogodilo. "Kad čujem ‘morbidna pretilost‘, zvuči katastrofa. Znam da je to zadnja granica svega", rekao je Ivica, a Samanta dodala: "Iskreno, ružan je osjećaj, sama ta riječ je jaka, to nije mala stvar."

Pretili pacijenti imaju kraći životni vijek za pet godina, no morbidno pretilim osobama životni vijek skraćuje se od šest i pol do 13,7 godina! "Ako usto imate neke rizične faktore kao što je pozitivna obiteljska anamneza, znači, ako vam je netko u obitelji ranije preminuo od infarkta ili moždanog udara, onda je ta prognoza još puno gora", nastavili su liječnici, a potom su se dotaknuli i pušača u ekipi. "To jako, jako šteti ovom procesu", naglasio je Edo, a liječnici dodali da pretilost i pušenje danas smatramo uzrocima prerane smrti u zapadnom svijetu, no mogu se riješiti. Veliki problem kod pretilih osoba su i njihovi zglobovi koji jedva izdržavaju toliku težinu te brojne komplikacija koje mogu nastati kad trudnica ima previše kilograma. "Sad me to jako motiviralo da zagrizem još jače", rekla je Nina.

image

Život na vagi

Rtl/

Liječnici su dali trenerima dozvolu da četrnaestero kandidata počne s treniranjem te im poželjeli puno sreće, Antonija i Ivica imat će poseban razgovor, a Mirna je zaključila kako će tek na treningu vidjeti koliko ih je dotaknulo ono što su čuli od liječnika.

"Kad ih stavimo u žrvanj i kad postane jako teško, vidjet ćemo kome je zaista stalo i tko je ozbiljno shvatio ovu situaciju", objasnila je trenerica.

image

Život na vagi

Rtl/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 12:35