REZULTATI GLEDANOSTI

Stigla i službena potvrda: Hrvati najviše obožavaju nogomet

Nogomet je bio apsolutno najgledaniji televizijski sadržaj u ljetnom mjesecu

Euro 2024, ekipa HRT-a

 HRT

Stigli su službeni podaci televizijske gledanosti za srpanj koji potvrđuju ono što smo naslućivali: nogomet je bio apsolutno najgledaniji televizijski sadržaj u tom ljetnom mjesecu.

Jer, prema podacima što smo ih dobili od HRT-a, od 10 najgledanijih sadržaja (emisija) na svim televizijama u srpnju, svih 10 bile su HRT-ove. Riječ je uglavnom o prijenosima utakmica Europskog nogometnog prvenstva u nogometu 2024. godine održanog u Njemačkoj. Konkretno, radi se o utakmicama Španjolska – Engleska sa 71 posto udjela u gledanosti (SHR-a), Španjolska – Francuska sa 61 posto, Nizozemska – Engleska sa 59,6, zatim HRT-ova emisija Euro 2024. sa 62,3 te Portugal – Slovenija 53,2 posto udjela u gledanosti.

U svom priopćenju HRT-ovci ističu kako su tijekom srpnja upravo oni bili najgledanija televizija sa ukupnim udjelom u gledanosti (SHR) od 37,9 posto za sve svoje kanale, pokazuju podaci tvrtke AdScanner.

- Drugoplasirana televizija imala je udio od 19,6 posto za sve svoje kanale, a treće plasirana imala je udio od 15 posto, navodi se na popisu top 15 najgledanijih televizijskih kanala na cijelom danu u koji su uključeni svi zemaljski i nezemaljski kanali. Pritom je Prvi program Hrvatske televizije bio najgledaniji televizijski kanal na cijelom danu sa SHR-om od 18 posto, dok je drugi najgledaniji kanal bio Drugi program Hrvatske radiotelevizije s udjelom od 15,8 posto. Kad se promatra gledanost u udarnom terminu između 19 i 23 sata, najgledaniji kanal u srpnju bio je HTV2 s udjelom u gledanosti od 18,9 posto, dok je na trećoj poziciji bio HTV1 s udjelom od 16,2 posto - stoji u HRT-ovom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 16:16