ISPRIKA GLEDATELJIMA

Ne prestaju kritike na račun prijenosa spektakla u čast Dražena Petrovića, kontaktirali smo HRT: Evo što kažu

S Prisavlja kažu da su tehničke poteškoće koje su mnogima pokvarile praćenje događaja posljedica ‘specifičnih uvjeta prijenosa‘

 Memorijalna utakmica u sjećanje na Dražena Petrovića

 Ronald Gorsic/Cropix

Brojni su gledatelji na društvenim mrežama izrazili svoja vrlo negativna mišljenja o prijenosu memorijalne utakmice u čast pokojnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića koji je u četvrtak u večernjim satima emitirana na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Razlog nezadovoljstva je bio iznimno loš ton, zbog kojeg je po mnogima, veliki događaj postao gotovo negledljiv.

Zatražili smo od HRT-a objašnjenje i komentar o tome što se dogodilo. Službeno priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Poštovani, iskreno se ispričavamo zbog tehničkih problema s tonom koji su se pojavili tijekom prijenosa specijalne emisije "Dražen Petrović - memorijalna utakmica". - napisali su u priopćenju s Prisavlja.

"Svjesni smo kako je osim sportskog aspekta, ova utakmica i kulturna vrijednost koja slavi život i nasljeđe Dražena Petrovića, stoga su poteškoće s tonom uzrokovale nezadovoljstvo naših gledatelja. Naime, prilikom prijenosa tona varijacije u glasnoći zahtijevale su prilagodbu kroz uređaje za audio-procesiranje u tehnološkom lancu, što je dovelo do stišavanja tona u određenim trenucima. Naši audio procesori prilagođeni su radu s tonom unutar određenih parametara, a zbog izazova u specifičnim uvjetima prijenosa, ti su parametri bili izvan standardnih okvira, što je rezultiralo tehničkim poteškoćama.", pojasnili su odgovorni s HRT-a i zaključili: "Još jednom se ispričavamo gledateljima zbog neugodnosti i radimo na tome da osiguramo optimalne uvjete za sve buduće prijenose".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 12:30