MIKA ŠTAJNER

Kći splitskoga glazbenika ima novi hit: ‘Inspirirala su me ženska povjeravanja - i ovi moj je nula bodova ka‘ i taj tvoj!’

Miki Nopling također je sretan što radi s kćeri, a to mu je i, kaže, lako i teško

Mika Štajner

 Zoran Kljaić/

Mika Štajner, kći poznatog splitskog glazbenika, producenta, redatelja i scenarista Mikija Noplinga, nedavno je počela solo karijeru, a prva pjesma s kojom se predstavila bila je ‘Krug’. Mika mjesec dana nakon izdaje i drugi singl ‘Nula bodova’.

- Pjesma ‘Nula bodova‘ inspirirana je prošlim srcolomnim ljubavnim iskustvima. Pisana je onako kako je i tekao moj proces osjećanja i razmišljanja u tom odnosu, a onda je naslov trebao biti ‘bombastičan’, pa je nastao iz ženskih povjeravanja, kao ‘a i ovi moj je nula bodova ka i taj tvoj’ – kaže Mika kroz smijeh.

Tekst za pjesmu ‘Nula bodova‘ napisala je i proživjela sama Mika, a Miki Nopling je uglazbio i aranžirao.

image

Mika Štajner

Zoran Kljaić/

Spot je režirala Anđela Štajner, Mikina majka, a snimala je Petra Kos, dok je umjetnik Petar Grimani ustupio svoju izložbu kao jedan od prostora na čemu su mu jako zahvalni.

- Nekako su se sve kockice posložile i ukomponirano je sve u cijelu priču ljubavnih zapleta koje smo i htjeli dočarati – kaže Mika koja je jako zadovoljna reakcijama na prvu pjesmu ‘Krug’.

- Meni se čini da je prošla vječnost od kad je izašao prvi singl, hahaha, tako da ja nisam mjerodavna. Reakcije su nadmašile moja očekivanja, ali ja sam toliko bila ponosna na ovu pjesmu da sam jedva čekala da ugleda svjetlost dana tako da se zbog moje nestrpljivosti ovako brzo sve to odvilo – zaključuje Mika.

I na ovoj je pjesmi surađivala s ocem, glazbenikom.

- Suradnja s ocem je blagoslov i prokletstvo jer koliko se dobro razumijemo, toliko znam da on mene želi ‘ubit‘ u nekim trenucima, a i ja njega. Znam po pogledu koja je situacija - kazala je, iako joj je prije svega iznimno zabavno i sretna je zbog toga.

Miki Nopling također je sretan što radi s kćeri, a to mu je i, kaže, lako i teško.

- Laka po pitanju glazbe, a teška po pitanju gdje prestaje kompozitor i producent, a počinje otac i tu granicu možemo odrediti jedino zajedno i radimo na tome više-manje uspješno - ističe splitski glazbenik Miki Nopling, a Mika s njim već priprema i treći singl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:51