U Osijeku 4 nova vrtića, gradonačelnik Ivan Radić najavio još 4

 promo

Ove godine u osječke vrtiće upisan je rekordan broj djece, ukupno 3611.

Rezultat je to uspješne prijave osječke gradske uprave na natječaj iz programa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kojim je Gradu Osijeku odobreno svih pet prijavljenih projekata za izgradnju i dogradnju dječjih vrtića, vrijednih 6,9 milijuna eura. Riječ je o projektima izgradnje triju novih dječjih vrtića – DV Vijenac lipa-Cvjetno, DV Tenja i DV Uske njive, te dogradnje dvaju postojećih vrtića – DV Latica i DV Sjenčica.

image

Dograđeni DV Stjenčica

Ne krijući zadovoljstvo novim vrtićima osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako su sredstva za dječje vrtiće otkako je preuzeo odgovornost za upravljanje gradom udvostručena.

,,U odnosu na 2021. godinu kada se u vrtiće ulagalo 5,6 milijuna eura, danas ulažemo 11,8 milijuna eura. Imamo 49 skupina više i 153 odgojiteljice više nego tada. Mislim da su to odlični rezultati koje smo napravili u našem mandatu‘‘, rekao je gradonačelnik Radić otvarajući impozantan novi vrtić u Tenji.

image

Izgrađeni DV Tenja

,,Podsjećam kako su u 30 godina u Osijeku izgrađena samo dva vrtića, a mi smo danas s početkom nove pedagoške godine otvorili čak četiri nova‘‘, istaknuo je gradonačelnik, najavivši kako će do kraja godine biti otvoren i peti novi vrtić, onaj u Gradskoj četvrti Novi grad, na Uskim njivama.

image

Izgrađeni DV Cvjetno

No za Osijek ovdje nema stajanja kada je u pitanju briga o vrtićarcima. Gradu su odobrena sredstva za energetsku obnovu vrtića na Mačkamami (2,5 milijuna eura) i dječjeg vrtića Krijesnica (0,6 milijuna eura), dok će se zgrada u Školskoj ulici u središtu Osijeka u kojoj je bila jedna privatna srednja škola prenamijeniti u vrtić. Planirana vrijednost tih radova iznosi jedan milijun eura.

image

Dograđeni DV Latica

Također, nove vrtiće će dobiti i Lijeva obala, gdje je zbog sve većeg broja mladih obitelji potreban novi vrtić. On je već sada u fazi projektiranja, a uskoro će u projektiranje i potpuno novi vrtić u Retfali.

- S time ćemo zaokružiti priču o čak osam novih vrtića u gradu Osijeku - rekao je Radić, poželjevši što ljepši i bezbrižniji boravak u vrtićima svoj djeci i odgojiteljicama koja su u ponedjeljak krenula u novu pedagošku godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 15:48