Ove godine obilježava se 30 godina tvornice Lino Lade, koja je počela s proizvodnjom u Koprivnici. Naime, Podravka je proizvodila kremni Kinder lada namaz prema licenci talijanske tvrtke zvane Ferrero. Po isteku ugovora, Podravka je razvila vlastiti namaz u dvije boje baziran na mlijeku i lješnjaku, koji se od 1997. zove kako ga i danas znamo, Lino Lada.
Ali da je ne jedemo samo sa žlicom, koje su još opcije recepata s Lino Ladom? Što sve možeš kombinirati, s čime se sve slaže ova smjesa kakaa i lješnjaka?
Lino Lada s voćem
Banana bread s Lino Ladom zvuči poznato? Sigurno ste već pekli kruh od banana (inače, idealan način za potrošiti 5-6 zrelih banana), ali sa namazom od Lino Lade postat će prava slastica, tako da vam to toplo preporučamo. Možete biti zadovoljni jer su banana puno kalija, al ii vlakana, tako da ne trebate imati grižnju savjesti.
Osim kruha od banane, lino lada može se spariti i sa prženim jabukama, a možete i sami eksperimentirati sa nekom voćno-čokoladnom kombinacijom. Ovu slasticu pronaći ćete, kao i uvijek u vašem Konzumu, koji ima i brojna druga slatka iznenađenja za nadolazeće slatko razdoblje božićnih i novogodišnjih blagdana.
Lino Lada torte
Niste znali što biste s Lino Lada namazom, osim pojeli ga sa žlicom uz ogroman osjećaj krivnje? Pa svi radimo torte, a s Lino Ladom možete spremati torte raznih boja i oblika. Izmjenjivat će se tamni i svijetli oblici, i sve ono između.
Možete ih također umijesiti s keksima, a jedna opcija je i sa sirnim namazom, pa dobiti cheese cake. Ili Lino Lada cake. Zatim mramorna torta, krem kocke, Jaffa tortu, Raffaello Lino Lada kuglice, kiflice…da ne spominjeno vječne palačinke i sladolede! Definitivno ćete potrošiti jednom kupljeni namaz, i vratit ćete se po još!
Bezglutenska Lino Lada
Jeste li znali da Lino Lada nema glutena ni konzervansa? Na tržištu imam i novu, moćnu Lino Ladu obogaćenu prženim i sjeckanim lješnjacima. Jedna od ideja je napraviti tart s Lino Ladom (puni naziv: Lino Lada Twist Gold & Milk), kojeg ne treba peći, i potrebno je imati samo 20 slobodnih minuta. Spravlja se bez jaja i želatine, kora mu je od Oreo keksa ili nekih jednostavnijih.
Za goste, idealno je pripremiti Cupcake s Lino Ladom. Za pola sata možete spremiti 12 kolačića, od čega pečenje traje 20 minuta.
Za Lino Lada kocke trebate samo 300 grama mljevenog keksa, 250 ml čokoladnog mlijeka, 100 grama bijele linolade, 150 grama crne, te 600 grama slatkog vrhnja. Sve sastojke dobro pomiješajte, i dobro ohladite prije jela. Tako će vaš Lino Lada kolač biti gotovo identičan sladoledu!
Ovo su samo neki od prijedloga na koje sve načine možete koristiti Lino Ladu. Želimo vam sreću u isprobavanju i uživajte u predbožićnim receptima i druženjima s vašom najboljom prijateljicom, Lino Ladom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....