Ovo je aplikacija koja pomaže u ponavljanju osnovnoškolskog gradiva

Platforma je vrlo korisna za svakodnevno ponavljanje gradiva i utvrđivanje znanja jer prati gradivo od 5. do 8. razreda.
 Stock photo

Znate li da prosječni hrvatski osnovnoškolac od petog do osmog razreda odsluša više od 600 sati nastave Hrvatskog jezika, dok ta brojka za prvi strani jezik (najčešće Engleski) iznosi 420 sati nastave? Većina tog gradiva bit će obuhvaćena u skorašnjim nacionalnim ispitima koji po prvi puta pišu svi osmaši, a nekoliko tjedana kasnije, dio srednjih škola će kroz svoje prijamne ispite također testirati znanje Hrvatskog i Engleskog jezika.

Svjesni da su današnji osnovnoškolci djeca digitalnog svijeta, vodeći domaći stručnjaci obrazovnog sustava okupili su se i pokrenuli PetNula.hr, prvu platformu za ponavljanje gradiva uoči nacionalnih ispita. Riječ je o prvoj hrvatskoj platformi takve vrste, na kojoj je dostupno više od 1.400 zadataka za ponavljanje koje su izradili stručnjaci i učitelji s dugogodišnjim iskustvom, prema sadržaju i strukturi nacionalnih ispita kako je razrađeno u službenom Vodiču NCVVO-a. Na PetNula.hr korisnicima su dostupni i razni dodatni materijali – grafički podsjetnici, tablice za ponavljanje, smjernice, pravila, primjeri za pisanje zadanih tekstova i slično.

Ono što posebno izdvaja digitalnu platformu je mogućnost provjere znanja u stvarnoj ispitnoj situaciji, simulacijom ispita s istim vrstama i rasporedom zadataka kao na ispitu te odbrojivačem vremena, što omogućava učinkovitu pripremu za uvjete na dan polaganja.

Od lansiranja u mjesecu uoči prvih ispita, paketi priprema iz Hrvatskog i Engleskog jezika, koji sadržavaju stotine zadataka i desetke tekstova za vježbanje gradiva, dok su iz Engleskog jezika dostupni čak i zvučni tekstovi za vježbu kompetencija slušanja s razumijevanjem, primaju hvale od zadovoljnih korisnika, kao i od struke:

„Platforma je odlično prilagođena za pripremu učenika osmih razreda za nacionalne ispite. Također, vrlo je korisna za svakodnevno ponavljanje gradiva i utvrđivanje znanja jer prati gradivo od 5. do 8. razreda. Zadatci su prilagođeni učenicima, od jednostavnijih do složenijih zadataka gdje učenici mogu postepeno testirati svoje znanje i vidjeti na kojem su stupnju. Pripremljeno je puno zadataka iz različitih područja: jezik i komunikacija, književnost i stvaralaštvo, kultura i mediji, tako da učenici imaju kompletnu pripremu na jednom mjestu. Sve pohvale autorima za odlično osmišljenu aplikaciju“, ističe Dejana Ogrizović, prof. učitelj izvrsni savjetnik, jedna od učitelja koji su testirali aplikaciju.

Iza dokazano uspješnog modela ponavljanja gradiva putem digitalne aplikacije stoji GroMar, vodeća poljska tvrtka za razvoj e-learning rješenja koja od 2021. posluje i u Hrvatskoj, dok je sav sadržaj za ponavljanje osmišljeni od strane vodećih stručnjaka s dugogodišnjim praktičnim i teorijskim iskustvom rada u raznim područjima hrvatskog obrazovnog sustava, te izvornih govornika stranog jezika:

Tijekom boravka u Zagrebu imala sam privilegiju podučavati Engleski jezik hrvatskim učenicima, koji su u mom iskustvu vrlo marljivi! Vrlo sam sretna što sam imala priliku sudjelovati u ovom projektu koji pomaže u daljnjem poboljšanju učenika u savladavanju Engleskog jezika“, ističe Jessica Gobert, članica autorskog tima i ženski glas u zvučnim zapisima.

Paketima priprema iz Hrvatskog i Engleskog jezika na PetNula.hr možete pristupiti jednostavno i sa svih uređaja na webu www.petnula.hr, a povodom lansiranja aplikacije po posebnoj sniženoj cijeni od 49€ koja osigurava pristup sadržajima i preuzimanju podsjetnika u narednih 90 dana od kupnje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. kolovoz 2024 20:06