Posljednje zbogom Lucianu Pavarottiju

MODENA - Luciano Pavarotti, jedan od najboljih tenora u povijesti koji je preminuo u četvrtak u 72. godini, pokopan je danas u rodnoj Modeni.



Na ispraćaju u modenskoj katedrali okupio se velik broj rodbine i prijatelja, a tisuće poklonika, koji su htjeli prisustvovati posljednjem ispraćaju, stajalo je  ispred katedrale te na velikom ekranu pratilo misu.



Čitanjem brzojava sućuti pape Benedikta XVI. i izvedbom Ave Marije počeo je pokop jednog od najvećih glasova u povijesti glazbe, a na njima svojstven način - pjesmom - od kolege su se oprostili talijanski tenor Andrea Bocelli i bugarska sopranistica Rania Kabavianska. Od člana legendarnog trojca "Tri tenora" oprostili su se i kolege Placido Domingo i Jose Carreras.



Među slavnim osobama koje su Pavarottiju došli reći posljednje zbogom našli su se Bono Vox, pjevač irskog benda U2, sa suprugom, talijanski pjevač Zucchero, bivši generalni tajnik UN-a Kofi Annan, talijanski premijer Romano Prodi, kazališni i filmski redatelj Franco Zeffirelli, te nogometaši nogometnog kluba Juventus, koji su unijeli zastavu u katedralu.



Nakon gotovo dvosatne ceremonije, Pavarotti je pokopan na groblju Montale Rangone, gdje su pokopani njegovi roditelji i mrtvorođeni sin Ricardo. Iza njega su ostale supruga Nicoletta Mantovani i četverogodišnja kći Alice, tri odrasle kćeri iz prvog braka s Aduom Veroni.           (a, T. Pe.)



   
Sprovodu su nazočili bivši generalni tajnik UN-a Kofi Annan...   ...slavni rocker Bono...

te talijanski premijer Romano Prodi

   


Počast Lucianu pjesmom je odala sopranistica Rania Kabavianska




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 13:09