PROJEKT

Znate li što je CRO card? Evo kako do nje i koje sve popuste i pogodnosti donosi

Uz Hrvatsku turističku karticu povoljnije istražujte Hrvatsku tijekom cijele godine. Novac mogu uplatiti poslodavci, ali i sami građani
Posjetite Dubrovnik po povoljnijim cijenama
 Mauinow1/Getty Images/istockphoto

Zamislite da putujete Hrvatskom, plaćate smještaj, uživate u restoranima, vodite obitelj ili prijatelje na adrenalinski vikend... I sve to plaćate po nižim cijenama, neovisno o tome je li vikend ili radni dan, je li riječ o listopadu ili o svibnju. Upravo je to ideja Hrvatske turističke kartice, projekta Ministarstva turizma i sporta, koja je ove godine napokon zaživjela u Hrvatskoj.
Na nju novac svojim zaposlenicima mogu uplatiti poslodavci, do neoporezivog iznosa od 2500 kuna, i tako ih nagraditi za trud i zalaganje. No, s obzirom na tešku gospodarsku situaciju u pojedinim gospodarskim sektorima zbog pandemije koronavirusa, dobra je vijest da si građani karticu mogu izvaditi i sami.

image
Koristite svoju Hrvatsku turističku karticu i na ljetnom godišnjem
Bingokid/Getty Images

Recimo da znate da ćete tijekom godine najmanje 10 vikenda provesti na izletu, a tu su još i ljetni i zimski odmor, kad volite otputovati na više dana. Ako unaprijed na karticu (koju zasad možete izvaditi u Hrvatskoj poštanskoj banci, no uskoro će se uključiti i druge) uplatite određeni iznos za koji procijenite da ćete ga i onako potrošiti, vaši vas izleti i vikendi mogu stajati i do 30 posto manje jer plaćanjem usluga Hrvatskom turističkom karticom ostvarujete popuste kod brojnih turističkih subjekata - restorana, hotela, apartmana, agencija koje organiziraju adrenalinske avanture...

Recimo da znate da ćete tijekom godine najmanje 10 vikenda provesti na izletu, a tu su još i ljetni i zimski odmor, kad volite otputovati na više dana. Ako unaprijed na karticu (koju zasad možete izvaditi u Hrvatskoj poštanskoj banci, no uskoro će se uključiti i druge) uplatite određeni iznos za koji procijenite da ćete ga i onako potrošiti, vaši vas izleti i vikendi mogu stajati i do 30 posto manje

Sigurno ste nebrojeno puta čuli, a možda i sami izgovorili, da su neke turističke ponude i usluge našoj zemlji Hrvatima skupe i nedostupne, pogotovo u srcu sezone. Hrvatska turistička kartica jedan je od načina da ostvarite niže cijene na usluge i putujete više nego što biste mogli bez nje te pritom upoznajete sve divne krajeve domovine koji su vam možda promakli ranije.
Karticu je moguće koristiti tijekom cijele godine, neovisno o sezoni, na području Republike Hrvatske, bez ograničenja roka.
Njome je moguće plaćanje usluga u svim ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge pripremanja hrane i točenja pića (restorani, kafići, fast food...) te u svim objektima koji pružaju uslugu smještaja (hoteli, kampovi, pansioni, privatni iznajmljivači), koji posjeduju POS aparat i prihvaćaju plaćanje putem bankovnih kartica. Također, Hrvatskom turističkom karticom omogućeno je plaćanje usluga chartera (iznajmljivanje brodova) te plaćanje ostalih turističkih usluga na području Republike Hrvatske putem turističkih agencija. To znači da transakciju mogu obaviti sve registrirane djelatnosti, a ne samo one koje su pripremile i dodatni popust, no putnici će zasigurno dobro pratiti stranicu www.hrvatskaturistickakartica.hr i odabirati destinacije i lokale u kojima mogu dobiti i dodatni popust pa će broj subjekata koji nude popuste nesumnjivo i dalje rasti.

Popis aktualnih popusta možete pogledati na

https://www.hrvatskaturistickakartica.hr/

image
Cro karticu možete koristiti na svim mjestima na koja imaju POS aparate
Akd/

Primjeri popusta po regijama

Hrvatska turistička kartica svakom korisniku nudi pregršt sadržaja po povoljnijim cijenama. Povoljniji smještaj, organizirano putovanje s turističkom agencijom po nižoj cijeni, ručak po promotivnim cijenama ili pak welleness koji si to sada niste mogli priuštiti. Sve je to samo dio pogodnosti koje nudi hrvatska turistička kartica, a mi smo istražili na kojim je lokacijama i mjestima možete koristiti karticu te kako funkcioniraju popusti.

Kontinentalna Hrvatska
Ako ste oduvijek htjeli posjetiti Osijek, sada je idealna prilika. Noćenje s doručkom u hotelu Osijek je 30 posto povoljnije, uz napomenu “Cro kartica” prilikom rezervacije. Također, uz turističku karticu ostvarujete 50 posto popusta na turističko vođenje grada Osijeka i okoline Certus Guidea. Ako pak sanjate o welleness odmoru, Bizovačke toplice nude 10 posto popusta na redovnu cijenu smještaja u dvokrevetnoj sobi na bazi punog pansiona. Jednaki popust ostvarit ćete i u Hotelu Villa Magdalena u Krapinskim toplicama te u LifeClass termama Sveti Martin.

Lika i Gorski kotar
Uz korištenje Hrvatske turističke kartice možete ostvariti 15 posto popusta na aktivnosti na Velebitu. Okušajte se u vožnji kajakom po Gackoj, biciklirajte kroz prekrasne staze i uživajte u netaknutoj prirodi ili se vozite u quadu kroz Velebit. Sve ove aktivnosti, uključujući niz drugih, na popustu su s hrvatskom turističkom karticom. Ako pak do kraja godine planirate posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera, uz Cro karticu ostvarite 15 posto popusta u restoranu Lička kuća i uživajte u autohtonim ličkim specijalitetima.

Istra i Kvarner
U hotelu Pula očekuje vas 30 posto popusta do 31. prosinca, dok u rovinjskom Residence Dreamu možete noćiti uz 15 posto popusta, ali i ostvariti 10 posto popusta u restoranu Dream uz korištenje Cro kartice. Riječki hoteli Continental i Neboder nude 15, a hotel Jadran 10 posto popusta, s tim da je za ostvarenje popusta potrebna rezervacija s kodom Cro kartica. Uz hrvatsku turističku karticu ostvarujete i 20 posto popusta u HI Hostelu Rijeka i HI Hostelu Veli Lošinj. Ako preferirate aktivni odmor, možete ostvariti 20 posto popusta u sportskom centru Montraker Vrsar, a ako želi miran, opuštajući odmor, tu su i popusti za welleness odmore. Villa Antiqua - jedinstvena antistresna oaza u Nerezinama na otoku Lošinju nudi 10 posto popusta na najnižu cijenu objavljenu na bilo kojem kanalu prodaje uz napomenu “Cro kartica”, a 10 posto popusta možete ostvariti i u izletištu Casa Rustica u Vodnjanu.

Dalmacija
U Zadru, osim popusta na smještaj, možete ostvariti pregršt popusta u restoranima. Burgers & More nudi 20 posto popusta, baš kao i Restoran OX Meet And Eat, dok za 15 posto nižu cijenu možete jesti u restoranu 2 ribara, bistrou Salsa Rossa i restoranu Zadar Jadera. U Šibeniku ostvarite 20 posto popusta u hostelu Sv. Lovre i restoranu Sv. Lovre. U ljepotama otoka Hvara možete uživati uz popust od 15 posto u hotelu Antica u Starom Gradu, a jednaki popust očekuje vas u dubrovačkom hotelu Dubrovnik. Hotel Park u Makarskoj nudi 20 posto popusta na standardni cjenik - noćenje s doručkom.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 10:46