Vrhunski kuhar iz Melbournea Robbie Bell otkrio je recept za pripremu savršenog pire krumpira. Tajna je u dva neočekivana sastojka – muškatnom oraščiću i malo limunova soka koji se stavljaju na vrh krumpira kako bi se postigla blaga kiselost.
- Ako postoji jedan recept na svijetu koji morate naučiti, onda to mora biti pire krumpir – rekao je.
Osim ova dva dodatna sastojka i krumpira, Bell koristi maslac, sol, papar, maslinovo ulje i mlijeko.
Krumpiri se trebaju oguliti i narezati na četvrtine pazeći da svi komadi budu otprilike jednake veličine. Ubacuju se u kipuću vodu nakon čega se vatra treba smanjiti kako bi se krumpir lagano kuhao. Nakon što ih se ocijedi, Bell ih suši u tavi i ostavlja sa strane. U loncu se zagrije malo maslaca na koji dodaje gnječeni krumpir. Zatim dodaje maslinovo ulje i mlijeko te na kraju malo muškatnog oraščića.
- Trebali biste ga malo provrtati lopaticom i kušati da provjerite trebate li još začina – naglasio je.
Zadnji korak koji čini razliku je malo limunova soka koji se prelije preko pire krumpira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....