GOLEMA TUGA

Umro je maleni Ivan zbog kojeg se na noge podigla čitava regija: Majka ga se s četiri mjeseca odrekla zbog njegove bolesti

 Screenshot Facebook Stolar Mile/
‘Putuj dječače do svog oblaka koji će te odvesti na bolje i ljepše mjesto bez boli i patnje‘

Mali Ivan iz Bačkog Gradišta, koji je rođen s teškom dijagnozom dispraksije, zbog koje ga je majka napustila kada je imao samo četiri mjeseca, preminuo je jutros. Ivana su čuvali baka i djed, a otac je stalno radio kako bi im priskrbio hranu, piše Slobodna Dalmacija.

Poznati srpski humanitarac Milorad Jurković Mile, poznat pod imenom “Stolar Mile”, objavio je tužnu vijest na svom Facebook profilu.

"Preminuo je mali Ivan, dječak za kojeg smo podiglili cijelu regiju. Nemam puno riječi da kažem nešto dalje. Prošao sam puno boli i patnje s mnogim obiteljima, ali ovako nešto me doslovno obara i stvara mješavinu tuge i bijesa na sebe, da sam barem mogao učiniti više.

Putuj dječače do svog oblaka koji će te odvesti na bolje i ljepše mjesto bez boli i patnje. Iskrena sućut obitelji", napisao je Mile.

Milorad Jurković je prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju kako bi se pomoglo Ivanu i njegovoj obitelji. Tada je na svom Facebook profilu objavio šokantne slike iz kuće obitelji koja je jedva preživljava.

"Dječak u ovim sklopljenim kolicima pokraj kojih sam čučnuo. Ivana čuva baka, dok je otac sezonski radnik koji u ove kišne dane ne može ništa raditi. Ivana je ostavila majka i potpisala da ga se odriče kada mu je u dobi od 4 mjeseca dijagnosticirana dispraksija (poremećaj koordinacije koji se prvenstveno očituje u nezrelosti organiziranja pokreta).

Od tada ga čuva baka, dok je otac po cijele dane na njivi da zaradi za njih”, napisao je tada ovaj dobročinitelj. Teška je borba ove četveročlane obitelji za preživljavanje. Što se zaradi i pokrpa, pokida se na drugu stranu i tako u krug. Dugovi se šire i produljuju."

Dobri ljudi su u akciji za pomoć barem malo olakšali život bolesnome djetetu koje je danas preminulo, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2024 22:02