SVE VIŠE SLUČAJEVA

Otišla je u Tursku podići stražnjicu, povećati grudi i smanjiti trbuh, kući se nije vratila živa: ‘To tamo su mesari!‘

Operacije u Turskoj

 TikTok
Turska je posljednjih godina postala najpopularnije odredište za sve one koji se žele podvrgnuti nekakvom estetskom zahvatu

Turska je u posljednjih nekoliko godina postala omiljena destinacija za sve one koji se žele podvrgnuti nekakvom estetskom zahvatu. Od presađivanja kose, popravka zubi, liposukcije do ugradnje silikona... A zašto za svoje operacije odabiru baš Tursku? Jer su cijene jeftinije, a turske klinike im nude i brojne pogodnosti ako se odluče za njih. Turska je postala sve popularnija među Britankama koje tamo odlaze kako bi po što jeftinijim cijenama napravile riskantne zahvate, koji ponekad završavaju i sa smrću. Daily Mail je objavio članak u kojem je istražio taktike koje turske klinike koriste kako bi namamile nove klijente.

Kako piše medij, ne samo da klinike ne upozoravaju na smrtonosne rizike koji dolaze uz zahvate, već svojim klijentima nude "odmor iz snova". Klinika The Estethica, na primjer, nudi paket za rinoplastiku od 8.500 eura. U paketu je uključena operacija nosa, ali i privatni VIP vozač koji je na raspolaganju cijeli dan, obroci, sedam noćenja u hotelu s pet zvjezdica, pola dana shoppinga u Istanbulu te ručak u restoranu poznatog Salt Baea. Osim što su cijene operacija jeftinije, Britanke odlaze u Tursku i zbog toga što su letovi jeftini.

Svoje je iskustvo na društvenim mrežama opisala Rachel Altenburg, koja je u Tursku išla kao pratnja prijateljicama. One su u Tursku stigle iz Manchestera te su se podvrgnule operacijama nosa, a popravljale su i zube. Tijekom svog putovanja su večerale u popularnom restoranu, poznatom po vrtoglavo visokim cijenama, a bile su smještene u Ramada Bodrum resortu s pet zvjezdica.

Influencerica Edwige Malembe se odlučila na zahvat u klinici Clinichub, koja joj je ponudila dva noćenja u luksuznom hotelu i večeru s kirurzima. Također, počastili su ju i razgledavanjem grada te vožnjom brodom. Osim toga su joj poklonili i filere za usne te infuziju koja navodno pomaže tijelu u borbi s infekcijama.

"Trebala sam ići čistiti zube jučer, ali sam promijenila mišljenje jer sam se otrovala hranom i tijelo mi je bilo osjetljivo. Infuzija stvarno funkcionira, odmah sam vidjela razliku. Dala mi je sjajnu kožu", rekla je.

Za oko 2700 eura je u Turskoj uživala i Bryn Elise iz SAD-a, koja je tri dana provela na opsežnom pregledu zdravlja. "Pokupili su nas u nečem u čemu zamišljam da se vozi Snoop Dogg i vozili su nas i do bolnice sljedeće jutro, što je bolje od luksuznog hotela", rekla je ona. Pregled je obavio i njezin partner Cody, a isti je uključivao 52 različita testa.

@bryn.elise

Trying the VIP checkup package 🫢 Memorial Hospital Bahçelievler📍 To make an appointment i just went to the Memorial.com.tr website and filled out the contact form 🙌 Or you can email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. I‘ll make a followup video sharing my results soon 😊

♬ original sound - Bryn Elise

Još jedna influencerica je rekla kako je u Turku otišla kako bi ugradila silikone u grudi, a njezina je prijateljica išla operirati nos. Pet dana su odsjele u luksuznom hotelu s pet zvjezdica, a neke su djevojke odsjedale u vilama s ogromnim bazenima.

Inače, britanske klinike za estetske zahvate ne smiju "požurivati" ljude na to da se odluče na estetsku operaciju tako što će im ponuditi limitiran popust. Ako to naprave, prijete im velike novčane kazne, a u nekim slučajevima i zatvorske kazne.

Britansko vijeće Advertising Standards Authority (ASA) je nedavno objavilo nekoliko upozorenja na turske klinike i njihovo "neprikladno" promoviranje operacija koje nekome mogu promijeniti život. Sve je krenulo nakon što je influencerica i reperica Millie B ostvarila suradnju s Erdem Clinic u Istanbulu. ASA je tada rekla kako Millie svoje pratitelje nije obavijestila koliko su takve operacije opasne te su poručili kako su njezine reklame bile usmjerene na maloljetnike. Iz ASA-e su rekli i kako će nastaviti borbu protiv reklama koje mame Britance da dođu u Tursku.

Nedavno je Britaniju potresao tragičan slučaj Kaydell Brown, majke dvoje djece iz Sheffielda. Ona je otišla u Tursku te se podvrgnula brazilskom podizanju zadnjice, abdominoplastici i podizanju grudi. Na operacije se odlučila jer je dobila nekoliko kilograma nakon što je povrijedila gležanj. Njezina je operacija trebala trajati pet sati, ali je nakon deset sati u operacijskoj sobi preminula. Oko svega se oglasila njezina sestra Leanne koja je također trebala ići na istu operaciju, ali je naposljetku rekla kako ta "mesnica mora biti zatvorena". Također, dodala je i kako su joj nakon smrti njene sestre dali omotnicu s novcem i avionskom kartom za Britaniju.

"Bili su kao, žao nam je što je umrla, evo ti avionska karta", rekla je Leanne.

Probleme nakon operacije je imala Sara Platt, koja je godinu dana istraživala klinike te se odlučila na operaciju u jednoj klinici u Antaliji. Istu je platila nešto više od 16.000 eura. Devet dana nakon operacije je osjetila da joj je loše te je svog supruga zamolila da joj pomogne ukloniti zavoje.

"Kako je on to radio, smeđa tekućina je krenula curiti iz mog tijela. Vrisnula sam. Osjećala sam se kao da se raspada. Imala sam osjećaj da će mi organi izaći van. To nije bio odmor. Rekli su mi da ću sjediti pokraj bazena za tri dana. Trunula sam u hotelskoj sobi", rekao je. Sara je išla i na drugi zahvat, tijekom kojeg su koristili samo lokalnu anesteziju, što znači da je bila budna tijekom cijelog procesa. "Liječniku su dodali užareni alat. I počeo me paliti. To će me progoniti do kraja mog života, svaki dan, svaku noć. To mi je uništilo život", rekla je ona.

Nakon što se vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo je morala ići na devet operacija kako bi spasila svoj život, a trenutno čeka i desetu operaciju. Prema Daily Mailu, barem je 28 Britanaca preminulo nakon operacije u Turskoj od 2019. godine, a sedmero njih je preminulo od prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 15:02