NUDE ALTERNATIVU

Britanski medij: ‘Ovo je nova Hrvatska! Manje su gužve i pivo je jeftinije nego u Dubrovniku‘

Panorama grada Mostara

 Zvonimir Barisin/Cropix
Tim stručnjaka za putovanja Wild Frontiersa opisao je BiH kao ‘alternativu Dubrovniku s manje gužve‘

Magazin Wild Frontiers uvrstio je Bosnu i Hercegovinu na listu najpopularnijih destinacija za 2025. godinu. To je privuklo pozornost britanskog tabloida The Suna, koji je tu zemlju nazvao - ‘novom Hrvatskom.‘

Kako prenosi N1, tim stručnjaka za putovanja Wild Frontiersa opisao je BiH kao "alternativu Dubrovniku s manje gužve." Što se usporedbe s Hrvatskom tiče, dodaju da turisti u BiH mogu uživati ​​u jednako lijepom krajoliku, ali za mnogo manje novca. Ovaj se popis temelji na Google pretraživanjima i podacima o rezervacijama za odmor.

Prvo je mjesto pak zauzeo Kirgistan u Aziji, dok je europska BiH zauzela drugo mjesto.

“Iako Bosna i Hercegovina ima puno toga za ponuditi, od fascinantne povijesti, nevjerojatne prirode i čistih plavih plaža, zemlja često promakne ispod turističkog radara”, navodi The Sun.

image

Grad Sarajevo

Denis Zuberi/Anadolu Via Afp

Čitateljima su otkrili i da u Sarajevu krigla piva košta 1,75 funti (oko dva eura), a da se obrok od tri slijeda može pronaći i po 11 funti, odnosno 13 eura. Pozivaju ih i na Baščaršiju te da tamo isprobaju tradicionalna jela poput ćevapa, somuna punjenih mesom sa roštilja i pita, lisnatog tijesta punjenog sirom ili čak višnjama za desert.

“Možda najpoznatije mjesto u Bosni je Mostar s rekonstruiranim mostom Osmanskog carstva, Starim mostom, jednim od najpoznatijih mjesta u zemlji, koji se proteže preko rijeke Neretve”, navode. Osim njega, smatraju da je Blagaj također vrijedan posjeta, a oni koji vole provoditi vrijeme na plaži ne smiju izostaviti Neum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 13:11