BROJNI IZAZOVI

‘Teško je snaći se kada saznaš da se tvoja mama ili dijete ili prijatelj, nose s teškom bolešću‘. Bruno Šimleša donosi 10 zlatnih pravila...

Bruno Šimleša

 Promo/
Poznati sociolog u svom novom djelu pozabavio izazovima i emocija koje prate oboljele i njihove obitelj. U izdanju Frakture izašla je knjiga ‘A što kad se netko naš razboli‘

Hit autor iz područja popularne psihologije i duhovnosti, Bruno Šimleša objavio je novu knjigu. U izdanju Frakture u pretprodaju je stigla "A što kad se netko naš razboli". Djelo donosi 10 zlatnih pravila za pomaganje našim voljenima. Kako navode u izdavačkoj kući, autor kojim ima više od dvadeset godina iskustva, vodi nas kroz izazove i emocije koje prate oboljele i njihove obitelji, pružajući konkretne savjete kako najbolje podržati voljene, ali i kako se nositi s vlastitim strahovima.

Šimleša, koji potpisuje deset knjiga, već se 20 godina bavi pomaganjem ljudima da se uspješnije nose s posljedicama ozbiljne bolesti, a isto tako i osobama iz njihove okoline.

"Jer naravno da je teško snaći se kada saznaš da se tvoja mama ili dijete ili prijatelj, pa i kolega s posla nose s teškom bolešću. Što ih pitati, koje savjete dati i trebaju li uopće savjete od nas, ali i kako se nositi s vlastitim strahom, zbunjenošću, nemoći, frustracijom... Bez obzira na to koliko se dobro nosimo sa stresom, trenutak kada saznamo da je netko naš teško bolestan bit će nam težak i možda će nam se tada srušiti svijet. I zato je bitno osvijestiti činjenicu da i mi sami možemo biti dio rješenja za svoje bližnje. Oni imaju najvažniju ulogu u borbi za svoje zdravlje, ali bitan je i utjecaj okoline. Jer kada je netko ozbiljno bolestan, svaka naša gesta, pa čak i neki usputni komentari mogu značajno utjecati na oboljelu osobu.", stoji u obrazloženju.

Nova knjiga Brune Šimleše "A što kad se netko naš razboli” donosi 10 zlatnih pravila za pomaganje našim voljenima. S više od dvadeset godina iskustva, autor nas vodi kroz izazove i emocije koje prate oboljele i njihove obitelji, pružajući konkretne savjete kako najbolje podržati voljene, ali i kako se nositi s vlastitim strahovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 13:25