ONI DOLAZE

Mladog glumca iz RTL-ove serije ‘Sjene prošlosti‘ i zvijezdu ‘Oluje‘ uživo gledajte večeras u Zagrebu

Damian Humski i Lovro Rimac

 /Cropix
Lovru Rimca i Damiana Humskog kroz uvodni će razgovor predstaviti velika glumačka diva Alma Prica

Zagrebačka je publika ove sezone zahvaljujući projektu ‘Oni dolaze‘ imala prilike upoznati niz mladih nada hrvatskog glumišta. Ista prilika pruža im se i večeras kada u Petom kupeu svoj performans izvode Lovro Rimac i Damian Humski. Mlade glumce uvodno će publici predstaviti velika hrvatska glumica Alma Prica, a nakon njihovog performansa nazvanog ‘Konkurencija‘, na pozornicu će stupiti DJ Tabu.

U pretposljednjoj večeri projekta, zabavljat će nas, dakle, Samoborac Rimac (točnije, dečko iz Vrhovčaka) i Zagrepčanin Humski.

Rimac, koji je na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama tumačio ulogu u Shakespeareovoj "Oluji", Akademiju dramske umjetnosti upisao je iz prve.

"Gluma me toliko ispunjava da se ništa drugo ne može mjeriti time. Možda samo glazba", rekao je u intervjuu za Jutarnji list glumac u čijoj obitelji svi muziciraju. Gotovo svi. Svi osim mame, koja predaje francuski jezik.

No, i ona je uvelike utjecala na formiranje Lovrina glazbena ukusa i njegovu ljubav prema francuskoj šansoni.

Kada nije u kazalištu niti ne pjeva, svestrani dvadesetčetverogodišnjak uči japanski i kineski, kosi grunt, cijepa drva, obrađuje vrt i vinograd te planinari po Samoborskom gorju.

Humski, koji u RTL-ovoj seriji "Sjene prošlosti" glumi uz Dubrovkinju Jelenu Perčin, tijekom srednje škole nakratko je napustio umjetnički put kojim se dotad kretao. Upisao je, otkrio je u intervjuu za Jutarnji list, V. gimnaziju, koju je potom zamijenio Klasičnom.

Na studij glume odlučio se, veli, spontano, a ta želja prvi se put pojavila još dok je pohađao osnovnu školu.

Već na početku karijere imao je priliku surađivati s redateljima poput Kreše Dolenčića i Rajne Racz, a projekata mu, srećom, ne nedostaje.

Planira pokrenuti i umjetničku organizaciju i početi producirati nove materijale. Iako se glume ne namjerava ostaviti, privlače ga i režija i dramaturgija, o kojima bi se volio više educirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 00:02