ONI DOLAZE

Mladi duo u Petom kupeu izveo performans ‘S namjerom stigosmo u veliki grad...‘

Anabela Sulić i Dominik Karaula

 Marko Todorov/Cropix
Anabelu Sulić i Dominika Karaulu publici zagrebačkoga kluba predstavio je glumac Luka Dragić

Lana Ujević Telenta i Tomislav Dunđer mladi su glumci koji su prošloga utorka otvorili novu sezonu projekta Oni dolaze u organizaciji Jutarnjeg lista te intendantice riječkog HNK Dubravke Vrgoč. Ove srijede u njihovim su se cipelama pak našli Anabela Sulić i Dominik Karaula, koji su u Petom kupeu izveli autorski performans.

Anabela Sulić 26-godišnja je glumica iz malog mjesta Završje kod Požege. Odmalena je bila sportski tip, igrala nogomet, rukomet te trenirala džudo. San joj je bio da postane trenerica džuda, trenira djecu te završi KIF, no kada se ozbiljnije ozlijedila na natjecanju u Rumunjskoj, od džuda je odustala, a put ju je odveo u drugome smjeru.

Kada ju je mama jednom pozvala da u Gradskom kazalištu u Požegi pogledaju predstavu "Vjenčani list", kazalište joj se toliko svidjelo da se odmah upisala u dramsku grupu. Sulić, koja je dvaput pohađala prvi razred srednje škole jer je Ekonomsku zamijenila Turističkom školom, kasnije je i sama vodila dječju dramsku sekciju u Požegi.

image

Anabela Sulić i Dominik Karaula

Marko Todorov/Cropix

Najviše radi u Gradskom kazalištu u Požegi, no više je od kazališta privlači filmski set. Želja joj je biti dio akcijskog filma ili serije u kojima ima scena tuče, pucanja, vožnje motora ili auta, skakanja s visina i slično.

Trenutno s kolegom iz klase i večerašnjim glumačkim partnerom Dominikom Karaulom vodi umjetničku organizaciju Glinjol teatar.

Karaula, koji je odrastao u Glini, igra u predstavama "Jom Kipur" ili "Pomirenje" te "Let iznad kukavičjeg gnijezda". U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima glumi u predstavi "Pouzdani sastanak", a u Kulturnom centru Osijek "Stilske vježbe".

Naslovni je asistent iz kolegija Govor, gdje ga je angažirala profesorica Selena Andrić, s kojom igra upravo "Stilske vježbe". Trenutno piše i monodramu, na što ga je potaknula profesorica Anica Tomić, sugeriravši studentima da počnu razmišljati o autorskim projektima.

image

Dubravka Vrgoč

Marko Todorov/Cropix

Trenutka kada je shvatio da želi biti glumac jasno se sjeća. U četvrtom razredu osnovne škole, u igrokazu "Družba Pere Kvržice", tumačio je ulogu Pere, zbog koje je otkrio svoje dramske afinitete. Iako je htio studirati u Zagrebu, zbog maminog je ustrajanja ipak završio osječku Akademiju, a danas Osijek smatra svojim drugim domom.

Anabelu i Dominika publici zagrebačkoga kluba predstavio je glumac Luka Dragić koji je s glumcima porazgovarao o Glinjol teatru, čije se ime, ispričao je Karaula, referira na njegov grad Glinu i jednu lutkarsku tehniku.

image

Luka Dragić, Anabela Sulić i Dominik Karaula

Marko Todorov/Cropix
image

Luka Dragić, Anabela Sulić i Dominik Karaula

Marko Todorov/Cropix

Da je riječ od odličnim mladim glumcima, Dragić se i sam uvjerio pogledavši njihovu predstavu "Poučni komadi". Predstava je proizašla iz ispitne predstave pod vodstvom redateljice Anice Tomić.

Dragić je pohvalio kreativnost i proaktivnost mladih glumaca. Spomenuo je i njihovu predstavu "Tri radnika i miješalica" za koju je Karaula pisao tekst.

Karaula, koji je progovorio i o teškoćama s kojima se mladi glumci danas susreću, naglasio je da bi volio da njihov teatar popularizira kazališnu umjetnost u Glini.

O izazovima glumačkog posla Karaula i Sulić su progovorili i kroz satiričnu izvedbu "S namjerom stigosmo u veliki grad...".

U nastavku večeri dramska je umjetnost mjesto ustupila glazbenoj, a na pozornicu je stupio pjevač Luka Novokmet, jedan od finalista emisije The Voice Hrvatska.

image

Zagreb, 180924.
Peti kupe.
Projekt Oni dolaze u organizaciji Jutarnjeg lista i intendantice rijeckog HNK Dubravke Vrgoc.
Na fotografiji: Luka Novokmet i bend.
Foto: Marko Todorov/CROPIX

Marko Todorov/Cropix
image

Luka Novokmet s bendom

Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:04