‘ONI DOLAZE‘

Drugu sezonu u ‘Petom kupeu‘ zatvorili Lara Nekić, Jan Kovačić, Melody Martišković i Fabijan Komljenović

Melody Martišković i Fabijan Komljenović

 Darko Tomas/Cropix
Melody i Fabijan su pak izveli teatralni performans

Nakon uspješne prve sezone, kraju je privedena i druga sezona projekta ‘Oni dolaze‘, u kojoj je sudjelovalo 16 glumaca na početku profesionalne karijere.

Ovogodišnji ciklus svojim nastupima zatvorili su Lara Nekić i Jan Kovačić te Melody Martišković i Fabijan Komljenović.

Dok su s njihovim kolegama proteklih tjedana uvodno razgovarali cijenjeni glumci poput Luke Dragića, Alme Price i Zrinke Cvitešić, gore je navedene glumce predstavila idejna začetnica projekta Dubravka Vrgoč, intendantica riječkog HNK, koja je s njima razgovarala o njihovom pogledu na glumačku profesiju, stanju na hrvatskoj glumačkoj sceni te njihovim aktualnim projektima, ulogama na koje su ponosni te njihovim nadama i težnjama.

image

Melody Martišković, Dubravka Vrgoč i Fabijan Komljenović

Darko Tomas/Cropix
image

Melody Martišković i Fabijan Komljenović

Darko Tomas/Cropix
image

Melody Martišković

Darko Tomas/Cropix

Lara i Jan prepuni su Peti kupe počastili dramsko-vokalno-instrumentalnom pričom o mukama s kojima se budući studenti susreću pri prijemnom ispitu za Akademiju. Njihovi kolege Melody i Fabijan nakon njih su pak izveli teatralni performans u kojem su se, kao i u liku klauna u čijoj su odori i stupili na scenu, spojili elementi tužnog i smiješnog.

Posljednju grupu glumaca svojom prisutnosti, pljeskom i navijanjem podržali su, među ostalim, i njihovi kolege, a bodrila ih je i pjevačica Mia Dimšić.

Glumica od malena

Melody Martišković još je u djetinjstvu znala da želi postati glumica. Od malena je priređivala točke i male predstave. Prvi ozbiljni korak prema ostvarenju te želje napravila je u prvom razredu osnovne škole kada se upisala u Zagrebačko kazalište mladih.

Prvu ulogu je ostvarila u filmu Vinke Brešana "Svjedoci". Uloga je bila mala, no Melody je scenu dijelila s Almom Pricom i Leonom Lučevom. Najzahtjevnije razdoblje prošla je ipak na prvoj godini diplomskog studija kada je istodobno studirala, radila na predstavi te snimala film. U kazalištu najviše voli vrijeme proba te proces u kojem s kolegama stvara novi svijet, dok na filmu cijeni preciznost i organiziranost ekipe na setu.

image

Fabijan Komljenović

Darko Tomas/Cropix
image

Melody Martišković

Darko Tomas/Cropix

Fabijan Komljenović u djetinjstvu je maštao o tome da će postati pjevač, a nakon srednje glazbene škole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upisao je glazbenu pedagogiju, no za studija se bavio i glumom te igrao u Komedijinoj predstavi "Spamalot", Gavellinoj predstavi "Kao na nebu" te predstavi "Famozna" kazališta Histrioni. Mladi umjetnik, vlasnik diploma dviju Akademija, glumio je i u "Crno-bijelom svijetu" te sinkronizirao animirane filmove, a radio je i kao profesor solfeggia.

Prije nastupa nema tremu koja bi negativno utjecala na njega ili na kvalitetu njegove izvedbe. U tom se kontekstu, naime, vodi riječima profesorice tambure iz osnovne škole Mirele Brezarić koja mu je prije jednog nastupa rekla: "Nemaš sad vremena za tremu, sad ćeš imati nastup, ne možeš oboje".

image

Mia Dimšić

Darko Tomas/Cropix
image

Lara Nekić i Dubravka Vrgoć

Darko Tomas/Cropix
image

Jan Kovačić

Darko Tomas/Cropix

‘Jack of all trades‘

Lara Nekić za sebe kaže da je ‘jack of all trades‘, osoba širokog spektra interesa i sposobnost. Kao glumica je, kaže pak, veoma predana, radnik i štreber. Glumiti je počela kao djevojčica, a prvi nastup je ostvarila u drugom razredu osnovne škole u predstavi "Mislav u svijetu bajki". Mnogo godina kasnije igrala je u "Ekvinociju" Ive Vojnovića u režiji Krešimira Dolenčića. Scenu je dijelila sa zvijezdama hrvatskog glumišta kao što su Zrinka Cvitešić i Goran Višnjić. Posebnu sentimentalnu vrijednost za nju ipak ima uloga Biserke u autorskom projektu Kristine Grubiše i Karle Leko. Trema se kod nje manifestira u obliku pozitivnog uzbuđenja, a kada joj lijek za tremu ipak zatreba, spas nađe u dubokom udahu.

image

Lara Nekić

Darko Tomas/Cropix
image

Lara Nekić i Jan Kovačić

Darko Tomas/Cropix

Larin dramski partner dvadesetpetogodišnji je Jan Kovačić, koji je Akademiju upisao od trećeg pokušaja - u Osijeku. Mladi dramski umjetnik, koji je glumio u seriji "Dnevnik velikog Perice", od početka je godine zaposlen u Komediji. Ona je, veli glumac koji je nastupao u popularnim mjuziklima "Jalta, Jalta", "Jesus Christ Superstar", "Ljepotica i Zvijer", poput njegove "male oaze" u kojoj je okružen "predivnom glazbom i talentiranim umjetnicima".

Da je Komedija kazalište stvoreno za njega, bio je uvjeren i njegov pokojni profesor Saša Anočić. Osim u kazalištu i na ekranu, Kovačićev glas možete čuti i u animiranim filmovima. Glas je posudio, primjerice, Michelangelu iz "Nindža Kornjača: Makljaža s mutantima" te Princu Zuki iz "Avatara: The Last Airbender".

image

Jan Kovačić, Lara Nekić, Dubravka Vrgoč, Melody Martišković i Fabijan Komljenović

Darko Tomas/Cropix
image

Lara Nekić i Jan Kovačić

Darko Tomas/Cropix

Večerašnjim su performansima u Petom kupeu prethodili oni Lane Ujević Telente i Tomislava Dunđera, Anabele Sulić i Dominika Karaule, Pavla Vrkljana i Pavla Matuška, Vida Ćosića i Lene Medar, Kristijana Petelina i Anice Kontić te Lovre Rimca i Damiana Humskog.

Više o zvijezdama ove večeri ili njihovim kolegama iz druge, ali i prve sezone, možete pročitati u pričama koje je o svakome od njih pisao Jutarnji list.

image

Fabijan Komljenović

Darko Tomas/Cropix
image

Lara Nekić

Darko Tomas/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 00:02