POLIMAC PREPORUČUJE

VIDEO: 'ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK' NEOČEKIVANO SU ZABAVNI Vremešna franšiza koja je među zvijezde lansirala Willa Smitha u sebi još uvijek ima života

 Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
 

Nakon letargične “dvojke“, koja je koštala nevjerojatnih 130 milijuna dolara (i to davne 2003., što znači da bi u današnjim dolarima iznos bio puno veći), malo je tko očekivao da će treće izdanje franšize “Zločesti dečki” ikad stići u kina.

Uostalom, na pitanje ima li šanse za nastavak, redatelj prva dva filma Michael Bay još sredinom prošlog desetljeća skeptično je komentirao da će teško biti sklopiti budžet, kad ne samo on nego i producent Jerry Bruckheimer i glavna zvijezda Will Smith uzimaju astronomske honorare.

Spomenuta “dvojka”, naime, jedva je ostvarila kakav takav profit, tako da produkcijska kompanija Sony nije baš požurivala “trojku”. Ispalo je da je strah bio bezrazložan, ali trebalo podmiriti nekoliko preduvjeta.

Kao prvo, smanjiti budžet (zaboga, pa prvi film iz 1995. nije koštao ni 20 milijuna dolara), što je učinjeno (90 milijuna je podnošljivo za današnje holivudske standarde), napraviti dobar scenarij u kojem će “kemija” Smitha i njegova partnera Martina Lawrencea ponovno dobiti zamah, te angažirati nove redatelje, po mogućnosti iz Europe (hvaljeni belgijski dvojac Adil i Bilall), kojima će imponirati holivudski uvjeti produkcije.

Jesu li svi ti uvjeti ispunjeni i kako je ispao film doznaje u novoj epizodi serija Polimac preporučuje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:00