GLUMAČKI VELIKAN

Mnoštvo je poznatih glumaca posjetilo grob Ive Gregurevića: ‘Oj Savice, tija vodo ladna...‘

Ivo Gregurević

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Legendarni hrvatski glumac ostvario je uloge u ‘Velom mistu‘, ‘Dugoj mračnoj noći‘, ‘Sokol ga nije volio‘

Niz hrvatskih glumaca okupilo se u Vukovarsko-srijemskoj županiji na 31. Festivalu glumca, koji se održavao od 10. do 19. svibnja.

Tom prilikom, dio je sudionika Festivala u Orašju posjetio grob kultnog hrvatskog glumca Ive Gregurevića, o čemu svjedoče i fotografije objavljene na Facebook profilu Festivala.

Fotografiju kraj Gregurevićeva groba na svome Instagram profilu podijelila je i glumica Anja Šovagović Despot, kći velikog hrvatskog glumca Fabijana Šovagovića čije ime nosi i nagrada koja se dodijeljuje na spomenutom festivalu. Uz priloženu sliku je napisala i poruku: "Oj Savice, tija vodo ladna, prevezi me tamo i ovamo".

Gregurević, legenda hrvatskog glumišta koja je preminula 2019. godine u 67. godini života, ostvario je mnoge zamijećene uloge, uključujući one u "Velom mistu", filmovima "Osmi povjerenik", "Sonja i bik", "Metastaze", "Što je muškarac bez brkova", "Duga mračna noć", "Svjedoci", "Maršal", "Sokol ga nije volio". Glumio je i u serijama poput "Mamutice", "Odmori se, zaslužio si", "Naši i vaši" te u kazalištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 15:34