POGLEDAJTE PRVE KADROVE

Hrvatska očekuje spektakl: Na jesen u kina dolazi film o Draženu Petroviću, zeleno svjetlo dala i obitelj, evo tko ga glumi

Glumac Domagoj Nižić utjelovio je Dražena Petrovića

 /Hrt
Premijera filma planirana je za 22. listopada u Šibeniku na Draženov rođendan

Film ‘Dražen‘, rađen prema životu našeg neprežaljenog Dražena Petrovića, na jesen dolazi u hrvatska kina. Dražen je veliko svjetsko sportsko ime i očekivanja od filma su velika, kažu u prilogu HRT-ova Dnevnika. Poseban je izazov prenijeti atmosferu s utakmica koje su obilježile Draženov profesionalni put.

Film donosi priču od Draženova djetinjstva u Šibeniku do tragične smrti 1993. godine.

"Sve više osjećam tu neku pozitivnu napetost jer osjećam veliku odgovornost prema obitelji Dražena Petrovića ali i prema svim ljudima koji su ga voljeli i koji ga još uvijek vole", kazao je redatelj filma Danilo Šerbedžija.

Dražena je, kažu na HRT-u, utjelovio mladi Domagoj Nižić koji se za ulogu iscrpno pripremao i sportski i glumački.

"Uvijek se sjetim da je Dražen, pored toga što je bio veliki sportaš bio i veliki čovjek, i mislim da je to nasljeđe koje je ostavio nama. Da bi bili vrhunski u nečem čime se bavimo trebamo biti dobri ljudi", poručio je Domagoj.

Inače, ova filmska avantura traje već sedam godina, a započela je inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera. Dobili su i zeleno svjetlo i podršku od obitelji Petrović kojoj se scenarij Ivana Turkovića Krnjaka izuzetno svidio.

Premijera filma planirana je za 22. listopada u Šibeniku na Draženov rođendan, a u hrvatskim i regionalnim kinima očekuje se već krajem istog mjeseca.

Cijeli video prilog iz Dnevnika HRT-a možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. srpanj 2024 05:30