TURISTIČKA ATRAKCIJA

Pariški Moulin Rouge opet krase legendarna krila: ‘Bilo je tužno i prazno bez njih, učinili smo sve da ih vratimo‘

Moulin Rouge

 Bertrand Guay/Afp
Dvadesetak plesača i plesačica u tradicionalnim je haljinama nasred bulevara otplesalo cancan

Pariški kabaret Moulin Rouge, kojemu su krajem travnja otpala krila, svečano je u petak navečer podigao legendarna krila mlina u četvrti Pigalle pred nekoliko stotina oduševljenih turista i građana.

„Mlin bez krila je praznina za Pariz, bilo je jednostavno tužno“, rekao je generalni direktor Jean-Victor Clerico. „Ideja je bila da ih vratimo do Olimpijskih igara. Učinili smo sve što smo mogli da vratimo ova krila.“

Četiri crvena krila, od aluminija i čelika, ukrašena zlatnim i crvenim lampicama uz gromoglasan su pljesak vratila noćnom krajoliku u podnožju brda Montmartre izgled koji obožavaju turisti.

image
Bertrand Guay/Afp

No krila se nisu okretala jer mehaničke operacije nisu dovršene na vrijeme do datuma određenog za 5. srpnja.

Dvadesetak plesača i plesačica u tradicionalnim je haljinama nasred bulevara otplesalo cancan, ples iz Offenbachovih opereta s početka 19. stoljeća.

„Živim u susjedstvu i Moulin Rouge je dio mog života već 65 godina. Dođemo pogledati predstavu, popiti šampanjac u susjedni kabaret Michou. Obožavateljica sam plesa, francuskog cancana, mjehurića, dobrog humora", rekla je oduševljena Nicole Doucin (86).

image
Bertrand Guay/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:11