Dorijan Klarić u jesenskoj shemi vodi emisiju ”Svijet zabave”

 DRAGAN MATIĆ CROPIX
Novi izazov

Voditelj nam je otkrio bez čega ne može zamisliti dobar provod, tko mu je šivao odjeću, ali i zašto je psu dao ime Klara

Dorijan Klarić uz obaveze u matičnoj redakciji mozaične emisije "Kod nas doma" u jesenskoj shemi vodi i emisiju "Svijet zabave", a za sebe kaže da je pravi konzument svjetske šoubiz scene.

Dorijan Klarić uz obaveze u matičnoj redakciji mozaične emisije "Kod nas doma" u jesenskoj shemi vodi i emisiju "Svijet zabave", a za sebe kaže da je pravi konzument svjetske šoubiz scene.

Život omiljenog televizijskog voditelja i reportera Dorijana Klarića, koji je ovog ljeta u rodnom Šibeniku proslavio 39. rođendan, u jesenskoj shemi HTV-a postao je - svijet zabave. Uz svoj redoviti repoterski posao u popularnoj mozaičnoj emisiji "Kod nas doma", u kojoj srijedom vodi svoju autorsku rubriku "Samo opušteno", Klarić će petkom na Drugom programu HTV-a voditi i emisiju "Svijet zabave" čije emitiranje započinje 20. rujna u 16,20 sati.

"S obzirom na to da sam pravi konzument svjetske šoubiz scene, neopisivo mi je drago što se HRT odlučio za ovakvu emisiju i povjerio mi njezino vođenje. Gledateljima ćemo na tjednoj bazi donositi jedinstveni i šarmantni uvid u dodjele nagrada, glazbene i filmske festivale, svijet glazbe, filma, mode, glamura, poznatih javnih osoba, događaja i crvenih tepiha... Miriše na dobru sezonu, jedva čekam", kaže Dorijan Klarić s kojim smo razgovarali o poslu, djetinjstvu u Šibeniku i četveronožnoj ljubimici Klari.

image

Selfie Dorijana Klarića s kolegama iz redakcije na početku nove sezone

DRAGAN MATIĆ CROPIX

Kako se snalazite u dvostrukoj ulozi?

Odlično. Širim se polako, ali sigurno i ako ovako nastavim tko zna gdje će mi biti kraj. U svakom slučaju to će odlučiti moji šefovi na Hrvatskoj televiziji, a ovo je na neki način bio logični nastavak naše suradnje - s obzirom na programske potrebe i na moje afinitete prema svjetskom show biznisu.

Što je vaš ideal televizijske zabave?

Glazba, glazba i samo glazba, ne samo na televiziji, nego i privatno. Ne mogu zamisliti dobar provod bez muzike.

image

Dorijan Klarić i Miach proljetos su se družili na zagrebačkoj špici

JOSIP MOLER CROPIX

Zašto niste postali muzičar?

U Šibeniku sam završio srednju glazbenu školu, ali je u izboru zanimanja prevagnula moja ljubav prema novinarstvu, pričama i interesu za druge ljude. Najdraže mi je u dobrom društvu zapjevati i zasvirati, dakako kad se stvore potrebni uvjeti.

Po čemu pamtite prošlu televizijsku sezonu?

Po stresu. Paradoksalno je da od svih ljudi na svijetu upravo ja vodim autorski prilog koji se zove "Samo opušteno", jer uz sebe mogu zamisliti sve moguće atribute i epitete, ali ne i - "opušten", baš suprotno. Ideja je bila da to bude moja potraga za idealom opuštanja, ali ga još uvijek nisam pronašao, premda se moji gosti silno trude.

image

Dorijan Klarić na svako snimanje vodi svoju Klaru

DRAGAN MATIĆ CROPIX

Kakvo vam je prolazno vrijeme na ljestvici opuštenosti?

Loše. Da sam stigao do cilja znat ćete kad budem emitirao svoj posljednji prilog na tu temu, to će značiti da sam se stvarno opustio.

Kako ste proveli ljeto?

Potpuno neočekivano i apsolutno radno.

image

Marko Grubnić, Dorijan Klarić i Marijana Batinić na Fashion.hr-u 2012.

SRĐAN VRANČIĆ CROPIX

Gdje?

U Šibeniku.

Što ste sve radili?

Kao i svakog ljeta radio sam na Međunarodnom dječjem festivalu i predavao sam radijsko novinarstvo u radionici Zujalica, a ove godine sam uz to cijelo ljeto radio i na Radio Šibeniku, gdje sam napravio svoje prve korake u novinarskoj karijeri. Falilo im je ljudi, pa sam uskočio i vraćajući se za Zagreb shvatio da ovog ljeta nisam imao niti jedan jedini slobodni tjedan.

image

Dorijan Klarić sa svojom ljubimicom Klarom

DRAGAN MATIĆ CROPIX

I, kako ćete to nadoknaditi?

Floskulom da nema ljepšeg odmora nego kad radite ono što volite.

A što ste radili kad niste radili?

Sa svojom Klarom sam istraživao neistražene plaže šibenskog arhipelaga i bilo nam je divno.

Tko je Klara?

Moja kujica stara dvije i pol godine koju sam udomio u velikogoričkoj udruzi za dobrobit i zaštitu životinja LePas.

Je li Klara vaš prvi pas?

Da. Kad sam bio klinac moj otac je imao tri psa, a ja sam tada uživao u njihovom društvu. Sad imam i sve obaveze, te odgovornosti vlasnika i gazde. Drago mi je što su kolege iz redakcije Klaru tako dobro prihvatili, točnije uvukla im se pod kožu, kao i meni, pa me prati na sva snimanja. U rubrici "Samo opušteno" ima i svoju ulugu, pa možemo reći da se i Klara prošle sezone - naradila. I opet će.

image

Voditeljice emisije "Kod nas doma" Iva Šulentić, Barbara Kolar i Jelena Ćulibrk Pajić s članovima redakcije u studiju HTV-a

DRAGAN MATIĆ CROPIX

Klara je znači pravi televizijski pas?

Da. Udomio sam je dok sam bio u nekoj potpuno drukčijoj životnoj fazi. U doba pandemije koronavirusa kao i mnogi drugi kolege radio sam od doma, a drugo jutro nakon prve noći koju je Klara prespavala kod mene stigao mi je poziv s HRT-a. Čini se da je sve pozvezano.

Kako ste joj odabrali ime?

Ime je dobila po mom nadimku iz šibenskih dana, u školi su me svi zvali - Klara.

Po čemu još pamtite djetinjstvo u Šibeniku?

Po odjeći koju mi je šivala moja draga baka... Toliko zasad, ne bih dalje.

image

Dorijan Klarić u jesenskoj shemi vodi emisiju "Svijet zabave"

DRAGAN MATIĆ CROPIX
Linker
19. rujan 2024 16:03