Vjekoslava Huljić pozira u prostoru hotela Briig

 TOM DUBRAVEC CROPIX
NOVA GLORIA

Vjekoslava Huljić o 600 pjesama kojima je osvojila publiku, 36 godina s Tončijem Huljićem i unučici Albi

U novom broju Glorije zavirili smo u intimni svijet autorice tekstova najvećih domaćih glazbenih hitova i otkrili gdje još uvijek pronalazi inspiraciju za svoje stihove, kako održava mladolik izgled i oko čega se zna porječkati sa suprugom.

U novom broju Glorije zavirili smo u intimni svijet autorice tekstova najvećih domaćih glazbenih hitova i otkrili gdje još uvijek pronalazi inspiraciju za svoje stihove, kako održava mladolik izgled i oko čega se zna porječkati sa suprugom.

Ljudi su ljudi, i miluju i udare. I zapjevaju i zabeštimaju. I skinu zvijezdu i bace kamen. Vole, mrze, plaču, smiju se, ljube, vole, ne vole. Upravo zato što su takvi, daju mi beskonačno mnogo materijala za pisanje - konstatira Vjekoslava Huljić (61), najproduktivnija i najuspješnija hrvatska autorica uglazbljenih pjesama, nagrađivana spisateljica za djecu i odrasle te "bolja polovica" Tončija Huljića . Nakon 36 godina bračnog staža vjerojatno ne postoji nešto što o toj instituciji i ljubavnim odnosima Vjekoslava ne zna ili ne razumije, pa ne čudi što je većinu pjesama posvetila upravo toj emociji. Tijekom karijere napisala ih je šestotinjak, o čemu svjedoče i deseci do posljednje stranice ispunjenih bilježnica u koje još od mladosti zapisuje ideje i stihove. - Imam ih toliko da više ne znam gdje ću s njima. Neke sam bacila, neke čuvam. Nitko živ se u njima ne bi snašao osim mene, sa svim tim precrtavanjima, oznakama, strelicama, varijantama jednog teksta. Te me bilježnice prate na svakom koraku i podsjećaju na smisao mog života: piši i voli - nastavlja Vjekoslava.

image

S Vjekoslavom smo popričali u splitskom hotelu Briig

(suknja i košulja Elisabetta Franchi, styling Katija Čizmić)

TOM DUBRAVEC CROPIX

Na nedavno održanom festivalu Melodije Jadrana njezine su pjesme na pozornici splitske Galerije Meštrović otpjevali Doris Dragović, Jelena Rozga, Domenica, Lorena te Tonči sa svojim bendom Madre Badessa i mladim pulenom Pjerom. Glazbeni mag i njegova supruga tandem su zaslužan za većinu dalmatinskih hitova u posljednjih nekoliko desetljeća, uz koje se ženilo, udavalo, slavilo rođendane, proslavljalo obljetnice, feštalo, plesalo i pjevalo.

Glazbenim su stopama krenula i njihova djeca: iako je završio Pravni fakultet, 36-godišnji sin Ivan odlučio se za karijeru kompozitora i tekstopisca, dok je 33-godišnja kći Hana magistrica kompozicije i glazbene teorije. Vjekoslavi u posljednje vrijeme najveću radost pričinja smišljanje stihova za Haninu kćer Albu, slatku i raspjevanu djevojčicu koja će 17. srpnja proslaviti drugi rođendan.

Ljubav prema unučici je, ističe ponosna baka, "ljubav do svemira", koja će se uskoro udvostručiti jer Hana i njezin suprug, pjevač Petar Grašo, čekaju drugo dijete, sina koji se treba roditi krajem godine. Obitelj Huljić i ovog će se ljeta okupiti u svojoj vikendici u naselju Stanići pokraj Omiša, koji je njihova ljetna baza, a mi smo Vjekoslavu uspjeli uhvatiti prije nego što je "pobjegla" iz grada.

Što nam je još Vjekoslava otkrila o svojoj karijeri, djetinjstvu, obiteljskom životu i doznajte u novom broju magazina Gloria u kojem vas čeka i dar - 14 kupona s neodoljivim popustima.

image

Novi broj Glorije je u prodaji

Nova Gloria
Linker
25. srpanj 2024 07:40