Iza Demi Lovato su predoziranje, tri moždana udara, zatajenje organa i srčani udar, no sve je prebrodila  

 RON ADAR/SHUTTERSTOCK RON ADAR/SHUTTERSTOCK
Novi iskorak

Demi Lovato u svom dokumentarcu razotkriva mračnu stranu zvijezda koje su odrastale u slavi

Progovara o tamnoj strani odrastanja dječjih zvijezda u zabavljačkoj industriji, što je u njezinom slučaju prouzročilo probleme s mentalnim zdravljem, predoziranje i borbu za goli život zbog moždanih udara.

Progovara o tamnoj strani odrastanja dječjih zvijezda u zabavljačkoj industriji, što je u njezinom slučaju prouzročilo probleme s mentalnim zdravljem, predoziranje i borbu za goli život zbog moždanih udara.

Znamo ju kao uspješnu pjevačicu i glumicu koja je razotkrivanjem svoje fluidne seksualnosti rušila predrasude o "drugačijima" u skliskom polju intime, a sada će se Demi Lovato predstaviti u novoj ulozi – kao redateljica. Njen debitantski redateljski projekt je dokumentarac "Dječja zvijezda” u čijem joj je stvaranju pomogla američka redateljica Nicola Marsh. Prikazivanje počinje na platformi Hulu u utorak, 17. rujna, a pjevačica njime želi razotkriti skrivenu stranu medalje u životima slavnih koji su se afirmirali kao djeca.

Bivša Disneyjeva zvijezda u dokumentarcu ne govori samo o sebi, nego intervjuira kolege koji su poput nje sazrijevali pod svjetlima reflektora. U dokumentarcu, primjerice, sudjeluje holivudska glumica Christina Ricci koja se kao 11-godišnjakinja proslavila ulogom Wednesday u filmu "Obitelj Adams" iz 1991. godine, piše portal The Warp. Pozivu Demi Lovato odazvala se i Drew Barrymore kojoj je bilo tek sedam godina kada je glumila u kultnom Spielbergovom filmu "ET". Kako je kasnije napisala u autobiografiji, Drew je počela piti alkohol kad joj je bilo tek devet godina, za marihuanom je posegnula godinu kasnije, a ovisnost o kokainu pojavila se nakon što je proslavila dvanaesti rođendan. Sudjeluje i američka pjevačica, plesačica, glumica JoJo Siwa, idol generacije Z, čija je odskočna daska bio kontroverzni reality show "Abby‘s Ultimate Dance Competition". Radi se, naime, o malim balerinama, njihovim (pre)ambicioznim majkama i vlasnici plesne škole čiji katkad nerealno visoki kriteriji dovode djevojčice do ruba izdržljivosti. Dakako, svaku suzu, svaki grč u nogama i dječju sumnju u sebe uoči nastupa neumorno bilježe televizijske kamere... Čini se da dokumentarac Demi Lovato želi rasvijetliti baš takve situacije.

image

S Roshonom Feganom glumila je 2008. u glazbenom filmu za mlade ‘Camp Rock‘, kojim se proslavila

PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK

Prema sinopsisu, redateljski prvijenac američke pop zvijezde "istražuje uspone i padove djece i mladih koji su danas uspješni, ali i one koji se unatoč uloženom trudu, nisu nametnuli u zabavljačkoj industriji". Kroz intervjue sa slavnim osobama i arhivske snimke "film prati rane faze stvaranja karijere i borbu za slavu te otkriva kako je izgledao sustav zabave tijekom prošlog stoljeća", stoji u najavi na stranici platforme Hulu. Da li se u međuvremenu išta promijenilo, doznat ćemo večeras.

Dodajmo i to da su iza Demi Lovato, čiji su se nosači zvuka tijekom 22 godine karijere prodali u 24 milijuna primjeraka diljem svijeta, već tri dokumentarca. Dosad je obrađivala kompleksne teme poput svoje borbe za tjelesno i mentalno zdravlje te prihvaćanje svoje fluidne seksualnosti, a režirali su ih drugi. U novom projektu pokazala je interes za režijom i to bi, kako se čini, mogao biti još jedan pravac u kojem bi se htjela dokazati. O tome kako je izgledao njen početak, ispričala je prošlog mjeseca za The Hollywood Reporter.

image

Pop zvijezda je ove godine blistala na Met Gali

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"Bila sam ispunjena zahvalnošću, a postojao je i osjećaj čuđenja i uzbuđenja. Bila je to rana faza medenog mjeseca moje karijere, neposredno prije nego što je vlak krenuo tako da nisam mogla pritisnuti kočnice," izjavila je. Razlog zbog kojeg se upustila u režiranje dosad najosobnijeg dokumentarca potreba je shvatiti zašto je, uopće, ušla u ovu industriju. Danas se može pohvaliti činjenicom da je njenih osam albuma debitiralo među prvih deset na Billboardovoj ljestvici 200 i bogatstvom od oko 40 milijuna dolara, no cijena kojom je 32-godišnjakinja platila profesionalni uspjeh, vrlo je visoka.

image

Sa zaručnikom Jordanom Lutesom na košarkaškoj utakmici u new Yorku početkom 2024. godine

MICHAEL SIMON/SHUTTERSTOCK MICHAEL SIMON/SHUTTERSTOCK

Prije šest godina umalo se predozirala, potom je pretrpjela tri moždana udara, jedva je preživjela zatajenje organa i srčani udar. Potreba da sa svijetom podijeli ono što bi neki radije zadržali za sebe jer opako odudara od ružičaste holivudske bajke, pomaže joj zacijeliti rane iz djetinjstva i mladosti kako bi neopterećeno prihvatila sadašnjost. Pjevačica je, naime, sretno zaljubljena. Već je dvije godine u vezi s 33-godišnjim kanadskim glazbenikom Jordanom "Jutes" Lutesom koji joj je, kako je rekla, pomogao da se u intimi više osjeća kao žena. Zaručili su se u prosincu prošle godine, sretnija je no ikad prije jer joj napokon sve u životu "sjeda" na svoje mjesto. Koliko joj je u tome pomogao novi dokumentarac, doznat ćemo večeras.

Linker
18. rujan 2024 13:22