Tesa Litvan

 MARCO BERTORELLO AFP
NA PRESTIŽNOM FESTIVALU

Naša glumica zablistala na crvenom tepihu u Veneciji, nosila je kreaciju hrvatskog brenda

Tesa Litvan stigla je uz ostatak glumačke ekipe na premijeru filma "Diva Futura" u kojemu ima jednu od glavnih uloga.

Tesa Litvan stigla je uz ostatak glumačke ekipe na premijeru filma "Diva Futura" u kojemu ima jednu od glavnih uloga.

Talijanski dugometražni igrani film "Diva Futura", u kojemu jednu od glavnih uloga ima hrvatska glumica Tesa Litvan (28), imao je premijeru na ovogodišnjem 81. Filmskom festivalu u Veneciji. U režiji ugledne talijansko-američke glumice, scenaristice i redateljice Giulie Louise Steigerwalt, film se temelji na biografiji Debore Attansio, nekadašnje tajnice popularne agencije za erotsku zabavu Diva Futura.

image

Tesa Litvan

MARCO BERTORELLO AFP

Radnja prati život Riccarda Schicchija, osnivača te agencije koja je osamdesetih i devedesetih godina klupskim nastupima, tiskanim izdanjima, a kasnije i filmovima, izazvala pravu revoluciju u industriji erotske zabave u Italiji. Jednu od njegovih ‘diva‘, suprugu Evu Henger tumači Tesa Litvan, koja je ulogu dobila na audiciji između više od 120 glumica iz cijele Europe. Samo njih 10 pozvano je u Rim na završnu audiciju gdje su izabrali upravo Tesa.

image

Lidija Kordić i Tesa Litvan

MARCO BERTORELLO AFP

"Jako sam uzbuđena, prvi put odlazim na tako veliki i ugledni filmski festival, prvi put ću pogledati i film u kojem sam igrala, a nadam se da ću uspjeti uživo vidjeti i neku od svjetskih zvijezda. Naš film je na programu 4. rujna u 22 sata, a u 19 sati u istoj dvorani prikazat će se ‘‘Joker: Ludilo u dvoje‘‘ s Joaquinom Phoenixom i Lady Gagom u glavnim ulogama. Bit će tamo još mnogo slavnih glumaca, a dolazak na Mostru, koliko mi je poznato, najavili su i Angelina Jolie, Tilda Swinton, Julianne Moore, John Turturro, Brad Pitt, George Clooney... Mogu reći da se jako veselim", rekla je Tesa u nedavnom intervjuu u Gloriji. Na crvenom tepihu nosila je elegantnu nježnoružičastu dugu haljinu domaćeg brenda Nebo. U njihov modni izričaj zaljubila se kada je tamo odabrala haljinu za maturalnu večer koju nosi još i danas.

image

Lidija Kordić, Tesa Litvan i Denise Capezza

MARCO BERTORELLO AFP

Njezina kolegica iz Crne gore s kojom surađuje na filmu Lidija Kordić (29) utjelovila je lik Ciccioline, mađarsko-talijanske porno zvijezde, pjevačice i političarke. "Nikad nisam čula za nju, jer sam malo mlađa. Kada sam rekla mami da igram ulogu ‘neke Ciccioline‘, ona je bila iznenađena. Pitala sam ju zna li o kome je riječ, a ona mi je rekla: ‘Tvoj tata i ja vrlo dobro znamo ‘ko je to‘. Pomislila sam: O Bože, sada ja tvoja kćerka utjelovljujem tu ulogu", rekla je Lidija na konferenciji za novinare i nasmijala sve prisutne. Na crvenom tepihu pojavila se u dugoj, crnoj haljini dubokog dekoltea. Detalji na bokovima naglasili su njenu vitku liniju, a kreacija koju je nosila djelo je Kaftan Studija kojemu je vjerna godinama.

image

Lidija Kordić

MARCO BERTORELLO AFP

Linker
08. rujan 2024 09:28