UGG/INSTAGRAM
Popustili pritiscima

UGG predstavio prve veganske čizme, a većina modela već je - rasprodana

Čizme su nastale u suradnji s modnim brendom Collina Strada, a osmišljene su prvenstveno za generaciju Z i milenijalce.

Čizme su nastale u suradnji s modnim brendom Collina Strada, a osmišljene su prvenstveno za generaciju Z i milenijalce.

UGG je konačno popustio i uvažio dugogodišnje molbe ljubitelja omiljenog brenda poznatog prvenstveno po čizmama od ovčje kože. Iz američke tvrtke stigla je potvrda da su u prodaji njihove prve veganske čizme, a dugoočekivani model kreiran je u suradnji s njujorškim modnim brendom Collina Strada koji je omiljenim među zvijezdama i rado ga nose Zendaya, Hayley Williams, Chappell Roan, Jennifer Coolidge, Halsey i drugi. Cipele koje je odobrila PETA izrađene su od šećerne trske, TENCEL-a iliti polusintetičkog vlakna te recikliranog poliesterskog mikrovlakana. Drugim riječima, za njihovu su se proizvodnju umjesto ovčje kože i antilopa koristite reciklirane tkanine. Ovo je prvi put da je jedna od najpopularnijih čizma napravljena bez materijala životinjskog podrijetla, što velik broj dosadašnjih kupaca cijeni, a sigurno će privući i one nove.

image
UGG/INSTAGRAM
image
UGG/INSTAGRAM
image
UGG/INSTAGRAM

"Hodate kroz futurističko polje poljskog cvijeća i ulazite u drugi svijet koji je ženstven i snažan. Tiho i glasno. Znamo da to možete vidjeti. Naša druga suradnja s tvrtkom Collina Strada kanalizira tu viziju uz čizme s volanima i cvjetnim printom, a u ponudi su i samostojeće čarape koje ponovno osmišljavaju našu iskonsku klasiku za vas najhrabrije", stoji na web stranici UGG-a na kojoj je nova kolekcija predstavljena.

PETA je godinama vršila pritisak na UGG da osmisli vegansku kolekciju, čak je otišla i korak dalje pa kupila dionice u matičnoj tvrtki kao dodatni poticaj. To nije bio jedini poziv za etičnije Uggsice čije modele čizama i papuča obožavaju Gigi Hadid, Jennifer Lopez, Rihanna i Emily Ratajkowski. Za to se zalagala i počasna direktorica PETA-e, glumica i zvijezda serije "Baywatch" Pamela Anderson koja je jednom prilikom zatražila od brenda da osmisli veganski model i javno se ispričala što ih je nosila u prošlosti. Ta najpoznatija svjetska udruga za zaštitu životinja se povodom lansiranja veganske verzije UGG-sica oglasila i službenim priopćenjem u kojem je njezina izvršna potpredsjednica Tracy Reiman nazvala suradnju UGG-a i Colline Strada "pobjedom za ovce".

image
UGG/INSTAGRAM
image
UGG/INSTAGRAM
image
UGG/INSTAGRAM

"Njihova suradnja dio je većeg trenda pokrenutog u modnoj industriji prema etičnijim i održivijim praksama, a to je ono što generacija Z i kupci milenijalci traže", izjavila je za Daily Mail direktorica odnosa s medijima PETA-e Moira Colley.

Čizme su dostupne u šest različitih modela, namijenjene su ženama i muškarcima, a uz njih predstavljene su i samostojeće čarape. Kolekcija je lansirana na zabavi na koju su bili pozvani neki od najpopularnijih influencera, a prodavat će se po cijeni od 240 do 290 eura. Mnogi su modeli već rasprodani, što pokazuje koliko su kupci bili željni veganskih verzije "najružnijih" čizama kako su ih neki prozvali.

image

UGG CS Ultra Mini Platform 280 eura

UGG
image

UGG CS Ultra Mini Platform 280 eura

UGG
image

UGG CS Classic Mini​ 240 eura

UGG
image

UGG CS Ruffle Boot Print 260 eura

UGG
image

UGG CS Ruffle Boot Short 250 eura

UGG
image

UGG CS Ruffle Boot Tall 290 eura

UGG
image

UGG Collina Strada čarape 52 eura

UGG
Linker
18. rujan 2024 10:16