Ivana Čuljak

 PRIVATNA ARHIVA
Čuva vozaču leđa

Od slastičarke do avanturistice: Najljepša ljubavna priča Ivane Čuljak na dva kotača, duga čak 3500 kilometara

Vlasnica poznate zagrebačke slastičarnice podijelila je s nama dio avanture koju je proživjela od Armenije do Srbije, kao i detalje nove ljubavi koju ju pronašla s velikim zaljubljenikom u motore.

Vlasnica poznate zagrebačke slastičarnice podijelila je s nama dio avanture koju je proživjela od Armenije do Srbije, kao i detalje nove ljubavi koju ju pronašla s velikim zaljubljenikom u motore.

Ivanu Čuljak znamo kao vrsnu slastičarku, uspješnu poduzetnicu te bivšu natjecateljicu showova "MasterChef" i "Ples sa zvijezdama", a uz sve to ona je i velika zaljubljenica u putovanja. O onom posljednjem, na koje se uputila sa svojim novim partnerom i prešla put od više od tri tisuće kilometara na dva kotača, nije puno razmišljala. "Svi koji me poznaju znaju da su putovanja moja velika ljubav. Svake godine imam u cilju posjetiti minimalno jednu novu zemlju, plus - posjetiti neke stare. Moj dečko je veliki zaljubljenik u motore, obišao je s njim cijelu Europu osim Moldavije u koju također planiramo zajedno. On je zapravo "glavni krivac " i motivator ovog putovanja. Krenuo je dva tjedna prije mene jer je išao u Irak i Iran, a ja sam ga dočekala u Armeniji - točnije Yerevanu odakle smo započeli mojih 3500 kilometara, a njegovih 8000. Posjetili smo Armeniju, Gruziju, Tursku uz cijelu obalu Crnog mora, Bugarsku i Srbiju", priča nam Ivana.

image

Na putovanje su otputili motorom BMW-om GS 1250

PRIVATNA ARHIVA

Ovu Hercegovku rodom iz Klobuka navikli smo uvijek vidjeti dotjeranu, sa zanimljivim i maštovitim stilom i koja jako vodi brigu o njezi kože pa kroz šalu priznaje kako joj je ipak bilo teže spremiti stvari za dva tjedna u malu prtljagu, nego reći svojima da ide na put s motorom. "I tata i stric su u mladosti vozili motore, ali mama je ta koja ih se zapravo boji. Nažalost u mom selu imamo samo jednog motorista koji se nikad ne vozi s opremom pa je ona mislila da ćemo valjda i mi tako", zaključuje Ivana.

Za svog suputnika - princa, kako ga je nazvala na profilu na Instagramu, ima samo lijepe riječi, a njihova je priča započela zahvaljujući slastičarnici koju je prije nekoliko godina otvorila u Zagrebu, gdje živi i radi. Iako joj otkrivanje detalja iz privatnog života nikada nije bilo drago, s nama je ipak podijelila neke. "Moj suputnik i vozač, ujedno najbolji i najstrpljiviji, je moj dečko i moj najbolji prijatelj. Naša priča je najljepša priča i vezana je za "Neka Jedu Kolače", ali nju ću vam ispričati nekom drugom prilikom", otkrila je Ivana, poštujući želju dečka da se zasad ne izlaže javnosti.

image

Ivana i njezin partner s kojim je prošle 3500 kilometara na motoru

PRIVATNA ARHIVA

S obzirom na to da joj je ovo bilo prvo duže putobanje na motoru, on joj je kao iskusni motorist imao što reći na račun njezine uloge suvozačice. "Neki kažu da nije lako sjediti iza na motoru i dobila sam pohvale za to, kako od dečka, tako i od drugih motorista koje smo sreli na putu. On se nije žalio, tako da sam očito bila super", pohvalila se i dodala se kako se ničega nije bojala. "Nikakav strah i nikakvu neugodnu situaciju nismo doživjeli. Uživali smo doslovno u svakom kilometru osim kad smo se kroz Bugarsku vozili na +40 Celzijevih stupnjeva", priznala je Ivana pa spomenula još jednu stvar, koju je izdvojila kao najtežu. "To što momak ne kuži moju potrebu za kavom (to je i naš najveći problem u vezi pa neka tako i ostane)", našalila se Ivana. "Na putovanjima volim tražiti ili bukirati hotele koji su blizu nekog Specialty Coffe mjesta", dodala je.

image

Ivana je jedva spakirala stvari potrebne za dva tjedna u malu prtljagu

PRIVATNA ARHIVA
image

Yerevan joj je bio polazno odredište

PRIVATNA ARHIVA

Osim kave, Ivana voli i dobru hranu zbog koje je zapravo postala poznata široj javnosti, sudjelujući u poznatom kulinarskom showu Nove TV. "Oduševila me gruzijska kultura, ali možda hrana najviše. Khinkali (knedle) i kachapuri (kruh sa sirom) bili su nam na meniju cijelo putovanje kroz Gruziju, a u Armeniji smo uživali u armenskoj pizzi na Lavashu, njihovom tradicionalnom kruhu koji je uvršten na Unescov popis materijalne baštine. Obožavam i turske slastice i sve s pistacijom. Mislim da su zbilja umjetnost za napraviti. Nadam se da ću takve deserte imati jednog dana i u svojoj ponudi", otkriva Ivana. Iako bi možda najradije kući ponijela sve te specijalite, pronašla si je suvenire, koje već tradicionalno bira. "Sa svakog putovanja uvijek nosim šalice i tanjure koji su dio moje kolekcije u slastičarnici. Ovog puta nije bilo puno mjesta, ali sam ugurala jedan tanjurić kao i staklene kugle iz svake zemlje", priznala je.

image

Hrana ju je na putovanju posebno oduševila

PRIVATNA ARHIVA

Osim turskih slatkiša posebno je se dojmila i priča oko napuštenog grada dvoraca Bruj al Babasa, koji zapravo nikada nije zaživio. "Podsjeća jako na Disneyjeve dvorce i fascinantna mi je cijela priča oko ovog propalog projekta. Gruzija me je također oduševila, Tbilisi njihov glavni grad te Batumi, poznato gruzijsko ljetovalište", nabraja Ivana.

Bilo je ovo Ivanino prvo ozbiljnije putovanje s motorom, sigurno će ga pamtiti kao svoj mali uspjeh, za neke hrabar pothvat, a na kojem je naučila i neke bajkerske fore i poteze. "Naravno, dečko me naučio svim trikovima, još mi samo nedostaje motor, ali ipak mislim da je u ovoj priči najljepše biti suputnik i čuvati vozaču leđa", zaključuje Ivana.

image

Putovanja su njezina velika strast i svake se godine trudi posjetiti barem jednu novu zemlju

PRIVATNA ARHIVA
Linker
09. rujan 2024 06:54