JOANNA PACIOREK
PRED OGLEDALOM

Glumica otkriva zbog čega se odrekla manikure, kako održava liniju i koji su joj najdraži beauty proizvodi

Martina Stjepanović Meter koja u domaćoj telenoveli "U dobru i zlu" ima jednu od glavnih uloga otkriva što je do 34. godine naučila o svojoj koži te koje parfeme treba koristiti ako želi da njen mirisni trag ostane na onome koga zagrli.

Martina Stjepanović Meter koja u domaćoj telenoveli "U dobru i zlu" ima jednu od glavnih uloga otkriva što je do 34. godine naučila o svojoj koži te koje parfeme treba koristiti ako želi da njen mirisni trag ostane na onome koga zagrli.

Publika ju je upoznala u brojnim hrvatskim serijama, među ostalim u "Čistoj ljubavi", "Na granici", "Dar-mar", a od ljeta je angažirana na snimanju telenovele "U dobru i zlu" Nove TV. No, 34-godišnja Vinkovčanka Martina Stjepanović Meter nije zanemarila ni kazalište, pa je tijekom ljeta odradila turneju s predstavom "Žene na rubu" u produkciji Scene Gorica. Uskoro, kaže, počinje i sa snimanjem jednog filma te se veseli aktivnoj jeseni i zimi. Martina pazi na izgled i iznutra i izvana, a dobru formu duguje čestim odlascima u teretanu, kvalitetnim namirnicama i mediteranskoj prehrani - iako je Slavonka.

Koža koja diše

Imam mješovitu, ali zahvalnu kožu lica, a u periodima intenzivnog snimanja posvećujem joj dodatnu pažnju. Ujutro nanosim LRP Hyalu B5 serum i i kremu sa SPF-om, a večernja njega ide u krug - jednom stavim retinolsku kremu A 313, a drugi put The Ordinary Niacinamid + Zinc. Povremeno napravim eksfolijaciju s The Ordinary AHA + BHA kiselinom, a uvijek stavim hidratantnu kremu La Mer Soft. Nezaobilazni dio svake rutine su mi Kiehl‘s Avocado krema za njegu oko očiju i Laneige maska za usne. A jednom tjedno preko noći - ne stavim ništa. Čišćenje lica mi je iznimno važno i prakticiram dvostruko - prvo balzamom skinem sve ostatke šminke, SPF-a i nečistoće u porama, a onda gelom uklonim otopljenu nečistoću i tragove balzama te tako pripremim kožu za bolju apsorpciju sastojaka koji slijede. Ako nemam na licu šminku, onda radim samo drugi korak. Volim taj osjećaj čiste kože koja diše.

image
JOANNA PACIOREK

Puder obrve

Obožavam se sama šminkati, to je nešto u čemu baš uživam i što me opušta - pa možda nevjerojatno zvuči kad kažem da je moj dnevni make-up minimalistički. Navečer je već druga priča... Važno mi je da mi obrve dobro izgledaju, ali i da s njima nemam puno posla, pa sam se odlučila za polutrajno iscrtavanje, takozvane puder obrve koje izgledaju vrlo prirodno. Puder rijetko koristim, dovoljan mi je korektor - MAC Studio Fix ili Maybelline Instant Age Eraser. Uz to još samo Lancome Hypnose Drama maskara, Benefit Hoola bronzer za konturu, ruž za usne neke neutralne boje, olovka i sjajilo - i ja sam zadovoljna.

Prirodno zbog filma

Redovito idem na pedikuru i manikuru. Ljeti na noktima volim neutralne svjetlije tonove, a zimi tamnosmeđe i bordo. Iako nisam osoba od boja, pogotovo što se noktiju tiče, zna se dogoditi da se ponekad odlučim i za neku lijepu crvenu nijansu. Bitno mi je da su mi nokti uredni, a najčešće su bademastog oblika. Trenutačno sam nakon dugo vremena za potrebe filma koji snimam potpuno skinula sve s noktiju i skratila ih da budu potpuno prirodni. No, čim završim s tim poslom, vraćam se manikuri.

image
JOANNA PACIOREK

Briga za kosu

Bojam kosu, ali samo izrast, a na ostatak kose stavljam preljev. Radim to jednom mjesečno, ali po potrebi odem i češće frizeru na njegu ili frizuru. Obožavam volumen u kosi i svoje odlaske u Ritual by Marko Zirdum jer otamo još nijednom nisam izašla nezadovoljna. Ako kosu perem doma, ostavim da se prosuši u ručniku, potom nanesem Redken Extreme Length kremu za kosu, zatim Keune Heat Protect da je vrući zrak iz fena ne bi oštetio. Na kraju stavljam ulje za kosu kozmetičkog brenda Sisley. Vodim računa o svojoj kosi i sretna sam jer se to vidi.

Omiljeni parfem

Posljednjih nekoliko godina najdraži parfem mi je Ormonde Jayne Montabaco Intensivo. Osvojio me na prvu, jako je poseban, svjež i pomalo oštar, i trenutačno mi popravlja raspoloženje, a i skuplja komplimente. Iako je potpuno drugačiji od njega, volim i Xerjoff Lira, koji je više nježan, sladak i citrusan. U posljednje vrijeme često nosim i Pradine parfeme, Paradox i Paradox Intense, koji ostavljaju trag na onome koga zagrlite, a jako mi je zanimljiva i njihova Infusion kolekcija.

image
JOANNA PACIOREK

Domaće namirnice

Volim sve u vezi hrane pa vjerojatno zato i volim kuhati, a pritom pazim o porijeklu namirnica - da budu zdrave i domaće. Ujutro najčešće pojedem tost, jaja ili zobenu kašu s voćem, za ručak meso ili ribu s povrćem i neki ugljikohidrat, a za večeru nešto lagano. U svemu je bitna ravnoteža pa tako i u prehrani. Briga o zdravlju mi je prioritet i temelj, a iz toga proizlazi i dobar izgled. Ne treba pretjerivati, a ni zanemarivati ni jedno ni drugo. Ide mi na ruku što ne volim sokove i više volim slano nego slatko, tako da šećer ne unosim u velikim količinama.

Pauza od teretane

Preko ljeta sam napravila pauzu od teretane i sada mi nije lagan povratak u tu rutinu, ali ne odustajem. Mislim da rješenje leži u dobroj organizaciji i motivaciji, tako da ću morati malo poraditi na tome kako bih se uspjela više posvetiti vježbanju koje sam u posljednje vrijeme zapostavila.

image
JOANNA PACIOREK
Linker
16. rujan 2024 15:20