UFC

‘Ništa se nije dogodilo, Mokaev i ja nismo se potukli‘: Manel Kape demantirao priču novog UFC-ovog hit borca

Manel Kape

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove muha kategorije navodno je pretukao Mokaeva na ulici, ali sve je opovrgnuto od strane glavnog aktera te priče

Početkom ovog mjeseca, UFC-ov hit borac Jean Silva prepričao je vrlo interesantnu priču o navodnom susretu Manela Kapea i Muhammada Mokaeva. Brazilac je u razgovoru za AG Fight otkrio kako je Kape navodno pretukao Mokaeva ispred ulaza u UFC-ov Performance Institute.

Manel Kape je udario Mokaeva ovdje ispred dvorane prije nekog vremena", objasnio je Silva za AG Fight. "Laktom je udario Mokaeva u glavu na ulici. Brate, uhvatio je Mokaeva na ulazu ovdje u UFC PI. Udario ga je glavom i laktom na ulici. Otvorio je Mokaevovu glavu tjedan dana prije njegove borbe. On je psihopat, a ja sam trebao sparirati s njim taj dan... Mokaev je rekao da će ošamariti Kapea, a onda je Kape vidio Mokaeva, i Mokaev se htio ispričati. Rekao je: ‘Isprike se ne prihvaćaju, sad ćeš to morati učiniti.‘ Onda je Mokaev ustuknuo. Kad sam sišao i otvorio druga vrata, on je došao i udario Mokaeva glavom i laktom. Mokaev je pao na tlo.", prepričao je Silva, a tijekom prepričavanje priče, prisutan je bio i Kape.

Otprilike tri tjedna nakon što je Silva javno prepričao tu priču, oglasio se i Manel Kape. Portugalac rodom iz Angole ovaj vikend nastupit će na UFC 304 eventu u Manchesteru, a upravo Mokaev bit će njegov protivnik. Bio bi to svojevrsni nastavak njihovog sukoba, ali Kape sada tvrdi kako je Jean Silva u potpunosti izmislio priču o obračunu izmeđa njega i Mokaeva.

‘‘Ništa se nije dogodilo. To je jednostavno Jean (Silva). Izmislio je priču kako bi ‘začinio‘ naš meč. On zna da ću se boriti protiv Mokaeva i da smo Mokaev i ja nekoć razmjenjivali ‘tvitove‘ u kojima smo ružno govorili jedan o drugome. Nikada nismo skrivali tenzije. Mokaev je u Dagestanu ili u Engleskoj, a ja sam u Vegasu. Nikada se nismo potukli. Ljudi vole povjerovati u takve priče, ali to je samo priča. Jean je očito dobar promotor i prodavač. Sve to učinilo je borbu uzbudljivijom.‘‘, rekao je Kape za MMA Fightinga.

Unatoč činjenici da je ta navodna tučnjava izostala, odnosno, nije se dogodilo, tenzije će sigurno biti na visokoj razini. Manel Kape poznat je kao vrlo impulzivna osoba sklona stvaranju tenzija uoči meča, a Muhammad Mokaev također je tip osobe koji ne ostaje dužan. Nadamo se da će sav taj žar zadržati za kavez, a njihov meč ima potencijal za ponajbolju borbu u ovoj kalendarskoj godini.

Linker
17. rujan 2024 10:17