UFC

‘Nikada niste i nikada me nećete vidjeti da sudim meč Leona Edwardsa‘: Poznati sudac objasnio zašto ne sudi mečeve UFC-ovog prvaka

Marc Goddard

 Christopher Trim/Zuma Press/Profimedia
Iako to možda ne bi svjesno učinio, vrlo je izgledno da bi napravio neku pogrešku ukoliko bi sudio neki Edwardsov meč

Jedan od najpoznatijih, ali ujedno i najboljih MMA sudaca trenutno jest svakako Marc Goddard. Sudac je to kojeg često imamo prilike gledati na najvećoj sceni, a čovjek je to koji je dijelio pravdu u ponajvećim mečevima današnjice. Međutim, manje poznata činjenica jest i da je Goddard ujedno i MMA trener.

Do sada nikada nismo imali prilike vidjeti Goddarda kako sudi neki meč Leona Edwardsa, a dakako, za to postoji razlog. Naime, Marc je inače prvi MMA trener Leona Edwardsa, a u njegovoj dvorani je prvak napravio svoje prve MMA korake:

‘‘Nikada me niste vidjeli da sudim Edwardsovu borbu u UFC-u, a nikada i nećete. Razlog za to je taj što sam ja prvi trener Leona Edwardsa još iz vremena kada je bio u amaterima. Ponavljam, za mene je to zdrav razum jer smo povezani i ja njemu ne mogu suditi. Jednostavno mi ne treba nekakvo šuškanje. Također ni ne želim nanijeti mu štetu. Obostrano je‘‘, rekao je Goddard za Overdogs.

‘‘Također, kada su se Pereira i Adesanya borili po drugi put, specifično sam tražio da ne sudim ni tu borbu. Razlog zbog kojeg sam to učinio je taj što sam puno razmišljao o Izzyju. Razmišljao sam o borcu, tako da nisam želio suditi taj meč‘‘, dodao je.

Iako to možda ne bi svjesno učinio, vrlo je izgledno da bi napravio neku pogrešku ukoliko bi sudio neki Edwardsov meč. Poznaju se od ranije i vjerojatno su dugo trenirali zajedno, tako da je možda najbolje da njegove mečeve i dalje prepušta drugim sucima.

Linker
20. rujan 2024 11:41