Regija

Roberto Soldić za Fight Site: ‘Ovakvog ambijenta nema nigdje na svijetu, a moj kolega Batur ide po pojas!‘

Martin Batur (lijevo) i Roberto Soldić

 Instagram (martin Batur)
Ponajbolji hrvatski MMA borac gostovao je na FNC 19 priredbi u Puli

Još jedan fantastičan event održao je FNC unutar pulske Arene. Jedinstven ambijent gdje se moderni gladijatori bore na istom mjestu gdje su se nekoć odvijale borbe izvornih gladijatora, prizor je o kojem nerijetko pišu i najveći MMA portali poput MMA Fightinga.

Ne sumnjamo da će i FNC 19 dobiti međunarodnu pažnju, a moramo istaknuti kako je event u potpunosti opravdao očekivanja. Publika je mogla uživati u sjajnim mečevima, mnoštvu finiša, a gledali smo i tri borbe u kojima je pojas bio u igri.

Darko Banović i Bartosz Wojcikiewicz pružili su fantastičan meč za pojas u bantam kategoriji, a do titule je došao Banović. Jordan Barton obranio je titulu prvaka perolake kategorije porazivši strašno čvrstog Ronyja Jasona, dok je Miran Fabjan došao do statusa privremenog prvaka teške kategorije nokautiravši Ronyja Jasona, ali on taj status odbija, jer ne želi se boriti protiv prvaka Ivana Vitasovića koji je njegov dobar prijatelj i timski kolega.

Kompletan ambijent (izuzev ponekih neopravdanih zvižduka) bio je spektakularan, a među brojnim uglednim gostima ovog eventa našao se i Roberto Soldić, ponajbolji hrvatski MMA borac. U kraćem razgovoru za naš portal, Soldić je otkrio kako mu se svidio cjelokupan ambijent FNC-ovog spektakla u Puli.

"Spektakularno i jako profesionalno od strane FNC-a. Moj sparing partner Martin Batur pobijedio je u svom meču. Boriti se u ovakvom ambijentu unutar Arene, toga nema nigdje na svijetu. Publika je bila fantastična i vidimo jako visoku razinu boraca", rekao je Roberto, a zatim se osvrnuo na Martina Batura koji je tehničkim nokautom u prvoj rundi svladao Shotu Betlemidzea, a zatim prozvao prvaka teške kategorije, Ivana Vitasovića.

"Očekivano. Ja vjerujem u njega i radio je ono što najbolje zna, a to je završnica u prvoj rundi. Idemo dalje napasti pojas i da uzmemo taj pojas. Čekamo oporavak Ivana Vitasovića i nadamo se toj borbi što prije", poručio je "Robocop" koji očito silno vjeruje u svog timskog kolegu i dobrog prijatelja Martina Batura.

image

Instagram story Roberta Soldića

Instagram (roberto Soldić)

Ono što mnoge zanima svakako je i Soldićeva budućnost, odnosno sljedeći korak u karijeri. Pokušali smo dobiti informaciju o njegovom sljedećem nastupu, ali Roberto nam je pojasnio kako i on sam još uvijek čeka i da sve prepušta u ruke svom menadžeru Ivanu Dijakoviću.

Robertu zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i želimo mu što skoriji povratak u kavez. Vrijeme je da "Robocop" podsjeti publiku koliko je zapravo kvalitetan borac, a na ONE-ovim čelnicima je da mu to omoguće.

Linker
16. rujan 2024 01:52