K1 i Boks

(VIDEO) Joshua otkrio zašto je zaprijetio Duboisu: ‘Hoćeš da ti razbijem ovu stolicu u facu?‘

Anthony Joshua i Daniel Dubois

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sigurnosni službenici su zabrinuti da bi moglo doći do fizičkog obračuna i prije samog meča

Anthony Joshua htio je osigurati da Daniel Dubois ne ‘‘uzme ni centimetar‘‘ prednosti tijekom njihovog sučeljavanja licem u lice.

Joshua i Dubois suočit će se ovog vikenda za IBF-ov naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, ali su već potaknuli tenzije u napetoj pripremi borbe. Prije dva mjeseca, britanske boksače su morali razdvojiti zaštitari tijekom njihovog prvog promotivnog susreta kada je Joshua ustao i zaprijetio fizičkim napadom (razbijanjem stolice o Duboisovu glavu).

‘‘AJ‘‘ je u intervjuu s komentatorom Spencerom Oliverom za talkSPORT otkrio zašto je odlučio uputiti takvu prijetnju.

‘‘Gledajte, svima kod kuće kažem, ne dopustite nikome da uzme ni centimetar jer se to onda pretvori u kilometar”, rekao je Joshua. ‘‘To može izazvati lančanu reakciju jer će onda i drugi ljudi početi misliti: ‘Oh, pa mogu ga i ja onda izazivati‘.‘‘

‘‘Ponekad morate podvući crtu ispod određenih stvari i staviti točku iza toga. To može spriječiti ljude da to rade. Nalazim se u vrlo konkurentnoj industriji i morate jasno dati do znanja da niste ovdje da igrate igrice.‘‘

‘‘To je sve. Nisam netko tko tolerira gluposti i svima bih savjetovao da imaju isti stav.‘‘

Srećom, sukob nije prerastao u fizički obračun jer su ih spriječili da udare jedan drugoga prije same borbe. Međutim, postoji zabrinutost sigurnosnih službenika da bi se situacija mogla ponovno pogoršati tijekom posljednjih medijskih obaveza prije borbe.

Promotor Daniela Duboisa, Frank Warren, potvrdio je to, inzistirajući da su obje ekipe napete pri pomisli da bi moglo doći do neprijateljskih ispada.

‘‘Tjedan je borbe i svi su na rubu. Ovi momci su spremni i u najboljoj formi ikada‘‘, rekao je Warren. ‘‘Znaju što je na kocki. To je sada uglavnom mentalna igra. Svaki od njih će pokušati dobiti mentalnu prednost.‘‘

‘‘Siguran sam da će se nešto reći, jer je to priroda ovog posla. Što god da se kaže, na kraju dana to nije važno. Ono što je važno je subota navečer kad uđu u ring. Kad prvi gong zazvoni, tad počinje ozbiljan posao. Kad počnu udarci.‘‘, zaključio je Warren.

Linker
19. rujan 2024 07:32