jeste li znali?

Zaboravite na ventilatore i klimu, uz ove metode vrućina u kući će nestati u trenu: jeftini i jednostavni trikovi za rashlađivanje

 /SHUTTERSTOCK

Visoke temperature i dalje ‘prže‘ cijelu zemlju, a najgore je što je nesnosno vruće i vani i unutra. Ima li način da prostor u zatvorenom učinimo koliko toliko ugodnim, bez klima uređaja i ventilatora? Ima. U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih i jeftinih trikova možete učinkovito rashladiti svoj prostor i tak smanjiti nelagodu i iscrpljenost. Umjesto oslanjanja na tehniku, jednostavni trikovi poput prirodne ventilacije, korištenja vlažnih krpa i prilagođavanja dnevnih rutina mogu pružiti potrebno osvježenje.

Postavljanje kvalitetnih zavjesa je pristupačan način za blokiranje topline. Razmotrite boju i vrstu zavjesa; svijetle rolete i zavjese od deblje tkanine najbolje zadržavaju toplinu. Tijekom zime možete ih zamijeniti tamnijim zavjesama kako biste zadržali toplinu.

Biljke ne samo da mogu poboljšati izgled i miris vašeg doma, već mogu smanjiti unutarnju temperaturu i do 12 stupnjeva. Biljke hlade prostoriju kroz proces koji se naziva transpiracija, a koji je sličan ljudskom znojenju. Ovaj proces uključuje isparavanje viška vode iz lišća biljaka, čime se hladi zrak u prostoriji, prenosi Krstarica.

Uzmite staru termosicu, napunite je hladnom vodom i stavite u zamrzivač. Nakon što se zamrzne, možete ga koristiti za hlađenje bilo kojeg dijela kuće. Kako biste lakše zaspali, stavite ga na dno kreveta ili ispod jastuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 11:49