SVEMOGUĆA BILJKA

Stavite lovorov list pod jastuk prije spavanja i pratite što će se dogoditi vašem organizmu

 /SHUTTERSTOCK

Lovorov list je popularan začin koji se koristi u kuhanju. Međutim, ne znaju svi da ima i druga korisna svojstva. Jeste li znali da ga možete staviti ispod jastuka i u kupaonicu?

Zašto biste to trebali učiniti i koja su korisna svojstva lovorovog lista, objašnjava Gazeta.pl.

Kako se pokazalo, popularni začin može biti od velike pomoći onima koji pate od nesanice i teško zaspu. Jednostavno stavite list lovora ispod jastuka i dobro ćete spavati. Miris lovorovog lista pomoći će vam da se opustite. Ako ste muku mučili s pronalaskom metode za borbu protiv kroničnog umora, počnite spavati s ovim začinom ispod jastuka i zaboravite na nedostatak sna.

Osim toga, lovorov list može biti spas za one s kosom bez sjaja. Ovaj začin će vam biti od koristi i ako imate oštećeno vlasište. Stručnjaci preporučuju pripremu otopine za ispiranje kose. Stavite 6 listova lovora u vodu i ostavite ih 10 sati. Zatim ovom otopinom isperite čistu kosu, a rezultati će vas ugodno iznenaditi.

Želite li se riješiti umora i opustiti nakon napornog dana, istuširajte se ili okupajte, ali prije toga objesite lovorovo lišće u kupaonici. Zahvaljujući eteričnim uljima moći ćete se opustiti i pripremiti za san. Važno je ne smočiti lišće; objesite ih ili postavite na mjesto gdje će biti izloženi toplini, ali ne i vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. kolovoz 2024 09:59