caka dana

Profesionalni kuhar otkrio: Stavljam papir za pečenje na dno pećnice, a kada vam kažem zašto, i vi ćete to odmah napraviti

 IULIIA PILIPEICHENKO/GETTY IMAGES

Profesionalni kuhari preporučuju jedan trik koji, kažu, jamči najbolji okus jela, baš kao da jedete u nekom visokokvalitetnom restoranu. U čemu je caka? Uklonite rešetku i pripremite hranu na samom dnu pećnice.

-To je najbolji način za pečenje pizze, kruha ili cijele piletine ili purice, jer se na taj način dobiva odličan okus zbog tople donje površine pećnice koja je u kontaktu s hranom - kažu profesionalni kuhari i savjetuju da uklonite rešetke i stavite papir za pečenje, zatim zagrijete pećnicu na 250 stupnjeva. Važno je, kažu, biti siguran da je dno pećnice dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane koju pripremate.

Osim toga, neke pećnice imaju ventilacijske otvore na dnu koji mogu uzrokovati probleme ako su blokirani ili zatvoreni.Prije nego što primijenite ovaj trik, provjerite s proizvođače, pećnice možete li to sve učiniti kako treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 10:40