VIDLJIVA RAZLIKA

‘Očistila sam smeđe mrlje sa svoje šalice u 5 minuta pomoću jednostavnog domaćeg rješenja‘

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Vjerujemo da većina nas ima svoju omiljenu šalicu. Na nekima piše ‘najbolja baka‘ ili ‘najbolji prijatelj‘, dok je na drugima ilustracija omiljenog lika iz filma ili crtića, omiljena fotografija ili uzorak... I dok će neki (a znamo i za takve primjere) čuvati svoju omiljenu šalicu u staklenoj vitrini, drugi će ju koristiti svaki dan. No, to samo znači da će se ta ista šalica ubrzo zaprljati do te mjere da joj više neće pomoći ni perilica posuđa. Upravo se to dogodilo i Katherine McPhillips, američkoj novinarki koja je svoje iskustvo objavila na Expressu.

Naime, na njezinoj šalici, iz koje je pila čaj, stvorile su se crne mrlje koje nisu mogle nestati bez obzira na to koliko ju je puta prala. Iako je tu šalicu koristila isključivo ona, znači nije ju nudila gostima, bilo joj je ružno vidjeti ju kako visi uz ostale čiste šalice. Probala ju je oprati i u perilici posuđa, ali bez željenog rezultata.

"Istražila sam koji je najbolji način da ponovno postane blistavo čista. Nakon što sam pogledala na internetu, otkrila sam da se bijele šalice lako zaprljaju zbog tanina, prirodnog spoja u čaju i kavi koji se lako lijepi za površine kada se zagrije. Iako je tanin potpuno bezopasan, vrlo ga je teško ukloniti ako se ne obriše odmah nakon ispijanja čaja, jer se mrlja može vezati za površinu šalice i duboko urezati. Međutim, tada sam pročitala da će se tanini otopiti ako pomiješate jednostavnu domaću otopinu sode bikarbone i limunovog soka, dva sastojka koja sam već spremila u svom kuhinjskom ormariću", napisala je Katherine McPhillips i na Expressu objavila fotografije šalice prije i nakon čišćenja s domaćom otopinom. Razlika je bila jasno vidljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 03:59