NAKON PANDEMIJE

Dobre vijesti za podstanare: U ovom gradu drastično padaju cijene najma!

 IOAN PANAITE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/IOAN PANAITE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Novo istraživanje SpareRooma, platforme za dijeljenje smještaja u Velikoj Britaniji, pokazalo je da su sobe za najam u Londonu zabilježile najveći pad u cijenama od početka pandemije na ovamo. Tamo su, kako je i očekivano, sobe najskuplje na razini čitave te zemlje, a u posljednjoj zabilježenoj analizi cijena mjesečnog najma iznosi 1009 funti, odnosno 1197 eura.

image
/DEPOSITPHOTOS

Zadnji put je došlo do tako velikog pada cijena soba u Londonu u ožujku 2020. godine, kad je promjena u cijeni bila vezana uz karantenu uzrokovanu Covid-19 pandemijom. Kako prenosi Daily Mail, ovaj pad cijena donijet će barem privremeno olakšanje najmoprimicima, s obzirom da je od prošlog ljeta do početka ove godine cijena najma sobe bila u izraženom rastu, a ukupno je od 2020. godine porasla za više od 200 funti mjesečno, odnosno više od 237 eura mjesečno.

Ovog se puta promjena u cijeni, koju su svi koji traže sobu za najam u Londonu rado dočekali, može pripisati većoj aktualnoj ponudi. Kako kažu tamošnji agenti za nekretnine, ove se godine na tržištu pojavilo više jedinica za najam, a i sami namoprimci se čine opreznijima nego prije. Prema njihovom iskustvu, u posljednje vrijeme jedan najmoprimac pregleda više stanova prije nego se odluči za useljenje.

image
/SHUTTERSTOCK

Njihov oprez i ne čudi, s obzirom da su cijene najma sobe još prošle godine bile niže od 1000 funti, ali od ljeta su neprestano iz mjeseca u mjesec rasle. Nalaženje alternativnih rješenja ili, jednostavno, odgoda najma, ipak su usporili tržište najma soba u Londonu, što se sada pokazalo dobrim za sve buduće podstanare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 11:04