Poslovni čovjek Norbert Hartl proveo je 30 godina u idiličnom mlinu starom 600 godina na austrijskoj obali rijeke, ali je uvijek znao da će, kad se preseli, to biti samo na obali slikovitog Atterseea. Nakon što je konačno pronašao savršenu parcelu, postavio je petorici prijatelja arhitekata zadatak stvaranja moderne, ali bezvremenske rezidencije. Uz odabranu arhitektonsku tvrtku Architekturbüro F2, angažirao je stručnost dizajnera interijera Martina Steiningera, generalnog direktora Steininger dizajneri, i zajedno su slijedili dizajn koji uključuje ambicioznu upotrebu Dektona. Riječ je o revolucionarnom materijalu čvršćem i otpornijem nego ikad prije. Ultra kompaktni materijal kao najbolja opcija za izradu radnih kuhinjskih ploča. Ploče su otporne na visoku temperaturu i habanje, grebanje te se mogu koristiti za radne površine u domu i industriji.
Otvorena uma i inspiriran arhitektima kao što je Calatrava, Norbert je krenuo u stvaranje doma minimalističkog dizajna i boja. Ključ ovog arhitektonskog trijumfa je kreativna upotreba modernog Dektona® u cijelom prostoru. Podovi, kuhinjske površine, stepenice, vanjske obloge, teče izvana prema unutra, materijalnost povezuje klasični suvremeni dizajn.
Planiranje kuhinje, u vještim rukama Steiningera, uvjerenog minimalista, dovelo je do toga da su uređaji bili skriveni od pogleda; ne samo hladnjaci, već gotovo sve što je funkcionalno skriveno je ‘džepićkim‘ vratima koja se otvaraju za 90º i klize u uski razmak između jedinica. Učinak je zidni otvor koji otkriva, na primjer, kuhinju.
Vrata se otvaraju i kuhar se budi. Nov u kuhanju, vlasnik je otkrio da nije bez talenta, voli stvarati koristeći lokalnu divljač koju je sačuvao u svojoj ladici za vakumiranje, polako je kuhajući u ladici za zagrijavanje. U zasebnom prostoru uz prerušenu kuhinju nalaze se Gaggenau hladnjaci i klima uređaji za vino. Sve je na dohvat ruke, bilo da se radi o pečenju, mikrovalnoj pećnici, kuhanju na pari, zagrijavanju, sous-vidingu ili korištenju flex indukcije. Odvod strujanja na ploči za kuhanje tajni je heroj za prostoriju otvorenog plana, koji uklanja paru, mirise i toplinu na izvoru.
Nakon što ste pripremili obrok, vrata se zatvaraju i kuhinja nestaje. Kad ih je jednom vidio, to je morao biti Gaggenau.
Na Steiningerovu preporuku, Norbert je posjetio Gaggenauov izložbeni prostor u Beču i uvjerio se: to mora biti Gaggenau. I ne samo to, dizajn kuhinje se morao promijeniti kako bi se prilagodila njegovoj želji za većom kombiniranom mikrovalnom pećnicom, pećnicom i ladicom za grijanje od 76 cm. On je čest korisnik golemog dodatka kamena za pečenje u pećnici za pripremu ekspanzivnih, hrskavih pizza, dok kombinirana parna pećnica i ladica za usisavanje zajedno čine sous-vide, bez napora.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....