nautički biseri

Vodimo vas u najtraženiju jahtu za najam u Hrvatskoj, evo kako izgleda i što kaže vlasnica koja je kao mala zavoljela Hrvatsku...

 Frey

Sigurno za nekog od svojih prijatelja ili članova obitelji znate da su ludi za odmorom na brodu, da vole jedriti i da nautičarsko opuštanje ne bi mijenjali ni za što na svijetu. Takvi ljudi tvrde da nema ljepšeg osjećaja od buđenja i odlaska na spavanje uz zvuk valova, kao ni od otkrivanja divnih novih mjesta u brojnim lukama. To tvrdi i vlasnica jahte na koju vas danas vodimo.

Vlasnica Sunseekerove superjahte Arago sebe opisuje kao ambicioznu, poduzetnu i obiteljsku ženu koja savršeno spaja strast prema dizajnu i avanturi. Iako živi u inozemstvu, njezina ljubav prema moru, otkriva nam, izvire još od ranog djetinjstva, kada je kao djevojčica od šest godina počela dolaziti u našu zemlju sa svojom obitelji.

image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey

- Otac je imao brod u Hrvatskoj i tada je zapravo počela moja neraskidiva ljubav prema brodovima i moru te otocima u vašoj zemlji - govori energična mlada poduzetnica koja je zato lako odlučila investirati u ovu predivnu superjahtu u Hrvatskoj i u kratkom ju je roku pretvorila u jednu od najpoželjnijih superjahti za najam na Jadranu.

- Jahta je dugačka 34 metra, s elegantnim vanjskim izgledom u plavo-bijeloj boji. Maksimalnom brzinom od 26 nm i dometom od 600 nm idealna je za istraživanje skrivenih kutaka Jadranskog mora. Opremljena je stabilizatorima za udobnost tijekom plovidbe i na sidru. Ova jahta, nekoć poznata pod imenom Cassiopea, sada je prepoznatljiva po svojoj modernoj kombinaciji tirkizne i bijele boje. Jahta je preuređena 2020. godine, a dodatno obnovljena 2024. godine, čime je dobila svjež dizajn i novu, modernu estetiku - opisuje vlasnica i otkriva da je jahta smještena u Trogiru, a njena oprema i sadržaji čine ju jednom od najtraženijih jahti za najam u Hrvatskoj.

- Bilo da želite istraživati skrovite uvale, uživati u plovidbi ili se prepustiti luksuznom opuštanju, ona nudi sve što je potrebno za savršeno iskustvo na moru, za iskustvo koje ostaje u sjećanju. Sastoji se od niza luksuznih prostorija i elemenata. Na glavnoj palubi nalazi se raskošna vlasnička ili master kabina s privatnim WC-om i tušem, dok se na donjoj palubi nalaze dvije prostrane VIP kabine i dvije twin kabine, sve s privatnim kupaonicama i zabavnim glazbenim sustavima. Prostrani salon u interijeru nudi širok i udoban prostor za sjedenje, savršen za opuštanje, ugodnu blagovaonicu i opremljenu kuhinju.

image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey

Jedna od posebnosti ove jahte je njen prostrani flybridge, s barom, jacuzzijem, velikim sunčalištima i konvertibilnim blagovaoničkim prostorom pod otvorenim sjenilom, idealnim za uživanje u panoramskim pogledima. Na pramcu se nalaze sunčališta s malim stolom, savršenim za uživanje u omiljenim napicima dok plovite. Glavni vanjski blagovaonički prostor smješten je u kokpitu na krmi, a prostrana platforma za plivanje, obložena tikovinom, omogućuje jednostavan pristup moru i idealna je za ljubitelje vodenih aktivnosti. Jahta se može pohvaliti impresivnom kolekcijom water toysa, uključujući dva jet-skija, napuhavajuće kajake, vučne igračke na vodi i opremu za gastronomske doživljaje na vodi - nabraja vlasnica koja je proces uređenja prepustila tvrtki Frey iz Biograda na Moru koja je specijalizirana za jedinstvene proizvode za luksuzne jahte.

- Suradnja s tvrtkom Frey bila je iznimno ugodno i učinkovito iskustvo. Od prvih koraka u procesu renovacije do finalizacije projekta, njihova stručnost i podrška bili su neprocjenjivi. Frey nam je pružio stručne savjete o najboljim materijalima, imajući na raspolaganju širok asortiman proizvoda koji su savršeno odgovarali našim potrebama. Njihova pomoć nije se ograničila samo na unutrašnjost jahte; bili su uključeni i u vanjski dizajn, pružajući precizne preporuke koje su uvažavale našu viziju, ali i omogućavale prilagodbu osobnom ukusu i željama.

Ova ravnoteža između stručnog vodstva i slobode u donošenju odluka bila je idealna za nas kao vlasnike. Sveukupno, njihova sposobnost da kombiniraju profesionalnost s osobnim pristupom bila je ključna u stvaranju prostora koji je istovremeno funkcionalan i estetski privlačan. Smatram da je ovo najbolji način za osiguranje da svaki vlasnik dobije točno ono što želi, uz podršku koja cijeli proces čini jednostavnim i ugodnim, od ručnog odabira specijaliziranih platna do konačnog dizajna. Jahta je dobila moderan makeover, što je rezultat suradnje autentičnog Frey refita svih jastuka u eksterijeru jahte - kaže vlasnica i dodaje da je proces uređenja jahte bio pravo putovanje ispunjeno izazovima, ali i uzbuđenjem.

image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey

- Jahtu smo kupili početkom godine i odmah smo se upustili u intenzivan rad na pripremama, renovacijama i stiliziranju. Ovaj proces trajao je nekoliko mjeseci, a u njega smo uložili gotovo četvrtinu ukupne cijene jahte. Naime, bilo je potrebno obaviti značajne mehaničke popravke i renovirati mnoge komponente da bi jahta bila u savršenom stanju za predstojeću sezonu. Iako smo postigli velik napredak, radovi još uvijek nisu završeni jer imamo ambiciozne planove za sljedeću sezonu. Kažu da jahta nikada nije potpuno gotova; svaki vlasnik zna da uvijek postoji nešto novo za poboljšati i unaprijediti. Uvijek smo u potrazi za načinima kako učiniti plovidbu još ugodnijom i luksuznijom za naše goste - otkriva vlasnica i dodaje da interijer jahte predstavlja savršenu harmoniju klasičnog art deco stila i modernih trendova. Iako je zadržan originalni art deco dizajn, koji je osobni favorit vlasnice, uvedeni su i suvremeni elementi, da bi se stvorio elegantan i funkcionalan prostor. Boje koje prevladavaju u interijeru su bež nijanse, što prostoru daje svježinu i sofisticiranost. Što se materijala tiče, korištene su visokokvalitetne tkanine i finiše koje odražavaju luksuz i udobnost.

- U eksterijeru smo se odlučili za moderne materijale, koji se odlično slažu s art deco motivima. Unutrašnjost je oplemenjena sofisticiranim namještajem s finim linijama, što osigurava udobnost i stil u svakom kutku jahte. Kombinacija art deco elemenata i modernog dizajna omogućuje nam da spojimo klasičnu eleganciju s aktualnim trendovima, stvarajući prostor koji je istovremeno i bezvremenski i suvremen. Rezultat je interijer koji ne samo da zadovoljava visoke estetske standarde nego i pruža maksimalnu udobnost i funkcionalnost - ponosno priča vlasnica.

Namještaj na jahti, također doznajemo, dolazi iz različitih vrhunskih izvora, pažljivo odabran da bi svaki kutak jahte bio i funkcionalan i estetski privlačan. Vanjski prostori obiluju mekim boucle materijalima koji se koriste za vanjske pokrivače. Ovi materijali ne samo da pružaju nevjerojatnu udobnost nego stvaraju i vrlo domaću atmosferu, čime svaki trenutak proveden na otvorenom postaje još ugodniji. Unutrašnjost jahte krase neki od najzanimljivijih i najzapaženijih komada. Posebno se ističe velika srebrna vaza koja zauzima centralno mjesto i daje elegantan i luksuzan dodir prostoru.

image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey
image
Frey

Za kraj nam je vlasnica otkrila da se veseli danu kada će sa svojim bližnjima uživati u svojoj jahti.

- S obzirom na to da je ova jahta zapravo čarter jahta, još nisam imala priliku osobno uživati u njenom luksuzu u potpunosti. Sav trud i pažnja u dizajniranju i opremanju jahte uloženi su u stvaranje savršenog iskustva za naše goste. Ipak, radujem se danu kada ćemo moći isprobati sve što smo stvorili s obitelji i prijateljima, izvan sezone. Sanjam o tome kako ćemo zajedno ploviti kroz kristalno čisto more, zaustavljati se u skrivenim uvalama i uživati u svakom trenutku na jahti. Bit će to prilika da se opustimo i uživamo u ljepoti koju smo stvorili, a posebno me veseli istraživanje tih neotkrivenih destinacija koje još uvijek čekaju da budu otkrivene - govori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. kolovoz 2024 07:39